Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Regeringen dropper replanlægning af FM - vil i stedet satse på DAB
Fredag 5. juni 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Selv om Venstre og Konservative i otte år gentagne gange har lovet, at der skulle ske en replanlægning af FM-båndet for at få en bedre udnyttelse af frekvensressourcen og dermed skabe plads til nye radiokanaler, og selv om replanlægning udtrykkeligt er en del af det nuværende medieforlig, så vil VK-regeringen nu i stedet helt aflyse replanlægningen - for i stedet at satse på en udbygning af DAB.

Kulturminister Carina Christensen (Kons.) oplyste i går, at regeringens svar på det nødlidende kommercielle radiomarked er, at den 4. landsdækkende FM-kanal, FM4, fratages DR fra 1. januar 2011 - for i stedet at gå til en kommerciel radiokanal - med klare public service forpligtelser "af høj kvalitet."

Ministeren oplyste ikke noget om den længe ventede replanlægning, men iflg. Berlingekse Business vil replanlægningen af FM-båndet blive opgivet.

I stedet ønsker regeringen at satse på en udbygning af digital radio, DAB, ligesom internetbaseret radio indgår i udspillet.

Der lægges desuden op til ændrede vilkår for de kommercielle radiostationer på FM5 og FM6, når den nuværende koncessionsperiode ophører, således at de to kanaler skal uddeles ved en skønhedskonkurrence. Der skal dog stadig betales afgift til staten, men afgiften skal justeres efter indtægterne. I dag betaler Radio 100FM en fast afgift på 23 mio. kr. årligt, mens Nova FM har statslige TV 2 til at betale for sig.

Hvis der opnås politisk enighed om regeringens udspil, får de kommercielle radiostationer desuden forbedrede vilkår for at gøre sig gældende på DAB, skriver Berlingske Business videre.

Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen er glad for, at regeringen nu dropper replanlægningen af FM-båndet og i stedet satser på at udbygge DAB-radio.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -