Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 Fredag 28. februar 2003
Norea fik underskud på 300.000 kr.
Norea fik underskud på 300.000 kr.På trods af en fin slutspurt i form af ekstraordinært mange gavebeløb i december måned til den kristne Norea Radio i Haderslev lykkedes det ikke at få balance i regnskabet og missions-radioen måtte notere et underskud på 300.000 kr. i 2002. 90 pct. af radioens indtægter stammer fra gave-beløb og den samlede omsætning var i 2002 på godt 2.2 mio. kr. Norea driver radiomission i såvel Danmark som udlandet - bl.a. i Kina, Cambodja, Indonesien, Iran, Peru og Ethiopien. (SHN)

Fredag 28. februar 2003
DRs nyheder er for venstreorienterede
DRs nye formand, Jørgen Kleener (V) mener, at DR er domineret af en venstreorienteret dagsorden og han opfordrer i Jyllands Posten DR til at skifte kurs. Til maj vil bestyrelsen kikke DRs nyhedsudsendelser igennem med kritiske øjne. DR nye bestyrelse har for første gang fået et borgerligt flertal, og det er samtidig første gang, at bestyrelsen har et medansvar for programlægningen, som et resultat af den nye medielov. (SHN)

Fredag 28. februar 2003
Brian Mikkelsen afviser kreativ bogføring
Brian Mikkelsen afviser kreativ bogføringKulturminister Brian Mikkelsen (K) afviser kritik af, at i hvert fald to mio. kr. - der ellers var beregnet for mediestøtte til de lokale radio- og tv-stationer - går til løn og andre udgifter i Kulturministeriet. "Alternativet er, at de lokale stationer skulle betale et gebyr, eller at pengene skulle financieres over licensen – vi skal jo finde pengene et sted. Man skal jo også huske på, at vi som noget helt enestående stiller gratis licens til rådighed for lokalradioer og tv-stationer", siger kulturministeren til Urban. Ministeren lover dog at tjekke om det er rimeligt, at lønomkostningerne udgør 2 mio. kr. af en samlet mediestøtte på 30 mio. kr. (SHN)

Fredag 28. februar 2003
Bølgen i Lemvig fortsætter
Det ser ikke ud til at NVR Bølgen i Lemvig - nu 'Radio Bølgen' - bliver revet med i NVRs konkurs. En ekstraordinær generalforsamling i går besluttede at radioen fortsætter - i hvert fald i de næste 14 dage. I denne periode vil man sende 'kampagneradio' med henblik på at indsamle 100.000 kr., som er nødvendige, hvis man skal kunne fortsætte. Sendetiden er nu 12-20; dog lidt mere i weekenden. (SHN)

Fredag 28. februar 2003
Stevns Lokalradio risikerer at måtte lukke
Stevns Lokalradio risikerer at måtte lukkeSidste år fik Stevns Lokalradio programtilskud på 125.000 kr. til en række forskellige programmer. I år er kun ét program sluppet igennem, hvilket kun udløser et programtilskud fra Kulturministeriet på 7.500 kr. Dermed er den ikke-kommercielle station, der sender 18 timer om ugen - udelukkende baseret på frivillig arbejdskraft, i fare for at lukke. Det siger formand for radioen, Ruth Larsen, til TV 2 / Øst. Læs mere

Fredag 28. februar 2003
NL: John De Mol køber Radio10 FM
NL: John De Mol køber Radio10 FMSiden John De Mols selskab, Talpa Radio International BV, for nogle måneder siden købte Hot/AC stationen Noordzee FM, har der været rygter fremme om, at han ville overtage Radio10 FM. I går kom så meddelelsen om, at Wegener har solgt sin radiostation til den nye store radioaktør i Nederlandene. Nu går så spekulationerne på om Radio 10FM får lov til at fortsætte den foryngelsesproces, man har været inde i det sidste år. Mange mener at Radio 10FM vil gå tilbage til gold-formatet. Læs mere

Torsdag 27. februar 2003
Auktion over P5 og P6 i slutningen af maj
Auktionen over de to nye (næsten) landsdækkende kommercielle FM-kanaler, kaldet P5 og P6, var oprindeligt planlagt til midten af april, men er nu udskudt til slutningen af maj måned. Det skyldes, at de potentielle bydere - inden de afgiver bud - skal være bekendt med grundlaget for det kommende danske radiomarked, eller sagt på en anden måde: de potentielle bydere skal vide, om de kan imødese en replanlægning af det danske FM-bånd, som det er sket i Nederlandene - og dermed, om der fremover vil kunne ventes større konkurrence. (SHN)

Torsdag 27. februar 2003
Uganda: Stop for flere private radioer
Myndighederne i Uganda stopper nu med at uddele sendetilladelser til flere private radio- og tv-stationer. Det forklares med at der ikke er flere frekvenser tilbage. Uganda har - udover statsradioen Radio Uganda - 62 radiostationer i drift og 13 nye har fået tilladelse og er på vej. Med den nye linie er 49 ansøgere foreløbigt lagt på is. (SHN)

Onsdag 26. februar 2003
KPMG gør op med årtiers dansk frekvens-politik: FM-båndet KAN udnyttes bedre
KPMG gør op med årtiers dansk frekvens-politik:  FM-båndet KAN udnyttes bedre Med næsten to måneder forsinkelse er den med spænding imødesete rapport fra KPMG Consulting om erfaringerne med replanlægning af FM-båndet i Nederlandene - og om mulighederne for at gøre det samme i Danmark nu klar. Rapporten sandsynliggør, at der kan være et frekvensmæssigt udbytte ved en replanlægning af FM-frekvensbåndet i Danmark efter nederlandsk mønster - men rapporten viser dog også, at det vil tage tid og koste penge, at lave en replanlægning. Kulturministeriet vil derfor iflg. ministeriets hjemmeside afholde en skriftlig høring og en konference inden der tages stilling til rapporten. Formålet er at afklare, om branchen vurderer, at de potentielle gevinster ved en replanlægning står i rimeligt forhold til omkostningerne mv. Efter høringen, som forventes afsluttet i begyndelsen af april, vil partierne bag medieaftalen tage politisk stilling til, om der er grundlag for at gå videre med en replanlægning af FM-båndet efter nederlansk mønster i Danmark. Hele rapporten kan downloades her: http://www.kum.dk/sw5694.asp (SHN)

Onsdag 26. februar 2003
Støtte ender som løn i kulturministeriet
Bevilget mediestøtte for to mio. kr. til små lokalradioer og tv-stationer havner i Kulturministeriet, hvor pengene skal bruges til administration og lønninger af ministeriets medarbejdere - i stedet for at gå til radio- og tv-stationerne. Det bekræfter kontorchef i Kulturministeriet, Lars Banke, over for gratisavisen Urban. Steffen Knak-Nielsen, der er medlem af Københavns lokale radio- og tv-nævn kalder det uanstændigt, en ekspert i informationsret betegner det som "yderst usædvanligt" og oppositionen kræver en forklaring. Læs mere

Tirsdag 25. februar 2003
Norge: Intet loft for P5-dækning
Der vil ikke blive lagt begrænsninger ind i koncessionsvilkårene for, hvor meget sendernettet for den nye 5. landsdækkende norske FM-kanal må udbygges efter at koncessionen er uddelt, skriver Kampanje. Det norske Post og Teletilsyn har netop klargjort en frekvensliste, hvorefter der opnås en dækning på omkring 60 pct. af befolkningen. Den årlige koncessionsafgift for det norske P5 bliver 90 mio. kr. og de første interesserede er allerede ved at melde sig. Det gælder bl.a. og ikke mindst P4 Radio Hele Norge og Kanal 5, der begge tabte kampen om koncessionen til P4. Desuden vil Verdens Gang og det norske TV 2 søge P5-koncessionen. (SHN)

Tirsdag 25. februar 2003
Radio Vesterbro presset på økonomien
Efter at regeringens medieforlig er trådt i kraft, og puljen til støtte er blevet beskåret, er der ikke råd til reparationer på Radio Vesterbro. Alligevel fortsætter de lokale ildsjæle med at sende programmer fra et ydmygt kælderlokale, skriver Morgenavisen Jyllands Posten. "Telefonen bliver højst sandsynligt lukket om en uge, mikseren er tæt på at gå helt i stykker, og så har jeg bedt om henstand med alle vores regninger". Ordene kommer fra en ikke særligt optimistisk Ole Jensen - stationsleder på en af Københavns ældste lokalradioer, Radio Vesterbro. Læs mere

Mandag 24. februar 2003
To Sky-lyttere skal møde Celion Dion
To Sky-lyttere skal møde Celion Dion Sky Radio lancerer en stor markedsføringskampagne i Danmark for en konkurrence, hvor der udloves to billetter til en koncert med Celine Dion i Las Vegas samt et eksklusivt møde backstage med Celine Dion. Markedsføringskampagnen bliver ganske omfattende: massiv tv-kampagne på TV3, 3+, Discovery Channel & National Geographic Channel med en 30 sek. tv-reklame omhandlende konkurrencen. Helsides annoncer i bl.a. Chili, Frikvarter, Berlingske Tidende samt div. lokalaviser i hele Danmark. Bannerannoncering på blandt andre Yahoo. Læs mere

Mandag 24. februar 2003
Voice-lyttere kan vinde fest med Nik & Jay
Ny version: The Voice giver nu - i samarbejde med Pepsi - i hhv. Århus, Odense og København en heldig lytter og hans/hendes venner chancen for at få Nik & Jay hjem i den private stue til en eksklusiv privatkoncert. De tre heldige vindere får udover Nik & Jay besøg af en DJ fra The Voice. I Århus er det Kim Hansen, i Odense Lars Hall og i København er det Lars J. Vinderne findes den 27. februar. Man kan høre mere i Countdown Danmark med Lars J mandag til torsdag kl. 19. (SHN)

Mandag 24. februar 2003
Sky Radio streamer igen på nettet
Sky Radio streamer igen på nettetSky Radio 95.0 kan nu igen høres på nettet. Stationen indstillede ellers streamingen pga. de høje danske vederlag for simulcasting på nettet, men fra og med i dag er Sky Radio altså tilbage med det danske program fra Farum på www.skyradio.dk. (SHN)
1 2 3 4 5 6 [>]  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -