Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio forklarer sine lyttertal
Tirsdag 6. januar 2004
Af Karsten Jensen
 
Sky Radio har overfor Ritzau givet udtryk for, at man havde hen ved en million ugentlige lyttere selvom det ikke kunne dokumenteres i den seneste lyttermåling fra Gallup. Sky Radios påståede lyttertal fik DR til at reagere og varslede mere objektive lyttertal i fremtiden. Sky Radio har nu forklaret hvordan tallene er kommet frem.
"Vi vil i den kommende tid lægge os i selen for at fokusere på de retmæssige og objektive lyttertal," siger formanden for styregruppen bag den danske lytterundersøgelse, programchef Jesper Grunwald fra DR Radio.

"Vi skylder både lytterne, pressen, radiostationerne og så selvfølgelig reklamemarkedet i Danmark, at den danske lytterundersøgelse bliver udarbejdet, fortolket og refereret korrekt," understregede DRs Jesper Grunwald i en pressemeddelelse udsendt den 2. januar, blandt andet med baggrund i Sky Radios Ritzau-meddelelse om lyttertallene.

Den seneste lyttermåling, Gallup har foretaget, er gældende fra 26. oktober til 30. november og derfor er tallene for Sky Radio baseret på lytninger fra de lokale stationer, kabeludsending – og for den landsdækkende Sky-kanal, der gik i luften midt i måleperioden. Derfor førsøgte Sky Radio, ifølge Berlingske Tidende, at lave et regnestykke, der omregner lytningen, hvis den var målt på en hel måned for alle Sky Radios frekvenser. Det vil sige at Sky Radio forsøgte at tage højde for at den landsdækkende station ikke kunne måles de første 15 dage i november.

Til avisen siger stationens direktør, Kasper Krüger, at man ikke kan bruge tallene til noget, men at man lavede regnestykket fordi man ikke ville have, at der skulle brede sig en historie om at Sky Radio kun havde 572.000 ugentlige lyttere, som er de faktuelle tal ifølge målingen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -