Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Landsækkende kommercielle radioer svigter dansk musik
Mandag 5. november 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Ikke en eneste af de danske kunstnere, som i 2006 fik musikanmeldernes og musikbranchens priser ved 'Music Awards 2006', 'Steppeulvsprisen', 'P3 prisen' eller 'Gaffas musikpriser' blev spillet på de landsdækkende kommerciele radiostationer i 2006. Blandt årets prisvindere var bl.a. Peter Sommer, Trentemøller, Mikael Simpson, Oh No Ono, L.O.C. og Kira & The Kindred Spirit - og ikke mindst Nephew. Direktør for Gramex Bjørn Juell-Sundbye fremhæver i Musikerens e-nyt, at Nephew i 2006 vandt fem DMA-priser og var på top 10 over mest solgte albums. Alligevel blev Nephew aldrig spillet på en landsdækkende kommerciel radiostation.
For et par uger siden fremgik det af Gramex' årsberetning, at kun 29 (svarende til 2.5 pct.) af de 1.157 danske udgivelser, der udkom i 2006, blev spillet på de landsdækkende kommercielle radiostationer. De ganske få nyudgivelser, der rent faktisk blev spillet på stationerne, blev så til gengæld spillet mere end 300 gange.

"Når de landsdækkende kommercielle radiostationer konfronteres med vores opgørelse, forklarer de, at den lave procentsats skyldes, at antallet af danske udgivelser er steget, og at kvaliteten ikke følger med. Men siden 2003 er antallet af nye danske udgivelser faldet mens alle i branchen er enige om, at kvaliteten af dansk musik har været stigende." Det siger Bjørn Juell-Sundbye til Musikerens e-nyt.

Han understreger, at det ikke er Gramex' opgave at drive hverken kultur- eller mediepolitik. Men når man kan se en så entydig tendens, ønsker Gramex at være med til at sætte en debat i gang.

Undersøgelsen, der alene dækkker de landsdækkende kommercielle stationer i 2006 - altså Radio 100FM, The Voice og Radio 2 - viser, at ingen af årets prisvindere fra 2006 er blevet spillet. Det gjaldt Nephew, Kira & The Kindred Spirit, Teitur, Veto, Peter Sommer, Trentemøller, Johnson, Mikael Simpson, Moi Caprice, Band Ane, Under Byen, Thomas Buttenschøn, Oh No Ono, L.O.C. og Henrik Hall.

Blandt de ti mest solgte danske udgivelser i 2006 er kun tre blevet spillet – det var Thomas Helmig, Nik & Jay og Big Fat Snake.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -