Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Rohde uenig i Kulturministeriets vurdering af udnyttelse af frekvenser
Fredag 7. februar 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kulturministeriet har i et brev til IT & Telestyrelsen fremsat en række forudsætninger for forbedring af de lokale radiostationer sendeforhold, der bl.a. vil ramme mange af de store kommercielle lokal-radioer, der sender fra storbyernes omegenskom-muner og som i øvrigt vil indebære, at den danske frekvensressource ikke vil kunne udnyttes optimalt. Venstres medieordfører Jens Rohde siger nu til radionyt.com, at han ikke er enig i kulturministeriets vurdering af udnyttelsen af frekvenser, og tilføjer: "De forudsætninger, som ministeriet tilkendegiver er ikke besluttet politisk, og det er en politisk beslut-ning, hvilke forudsætninger der skal gøres gælden-de i forhold til frekvensudmeldingerne".
Kulturministeriet skrev sidste år til IT & Telestyrelsen, at der først og fremmest skal tages hensyn til den befolkningsmæssige dækning, når der prioriteres, hvilke kommuner der skal have sendestyrken sat op. Man skrev også at der højest skulle være tale om en forøgning til 3 kW - og ministeriet skrev, at de hidtil gældende forudsætninger om beskyttelse af landsdækkende radiokanaler og beskyttelse af nabolandsmodtagning skal opretholdes.

Disse forudsætninger er særlige danske og går langt videre end det fremgår af internationale frekvensadministrationsaftaler. Forudsætningerne indebærer i praksis, at en række ellers velegnede frekvenser til lokalradiodrift - f.eks. i København - ikke vil kunne anvendes, fordi det er nødvendigt med en (større eller mindre) dæmpning i én bestemt sektor af udstrålingsdiagrammet - f.eks. mod DR sendere i Jylland.

På samme måde vil en række ellers velegnede frekvenser i København ikke kunne anvendes fordi de forstyrrer modtagelsen af svensk radio på Sjælland bare den mindste smule.

Dermed bliver IT & Telestyrelsens muligheder for at kunne lave en plan til forbedring af forholdene for lokalradioernes sendeforhold stærkt begrænsede.

Venstres Jens Rohde er ikke tilfreds med denne situation, og siger at kulturministeriet kommer til at forholde sig til at det er en politisk beslutning, hvilke forudsætninger, der skal gøres gældende i forhold til frekvensudmeldingerne, og det samme skal gælde for IT & Telestyrelsen.

Rohde vil samtidigt drøfte det langsommelige handlingsforløb med kulturminister Brian Mikkelsen. Kulturministeriet har fortsat ikke - efter fire måneder - afgivet et formelt svar på en skrivelse i sagen fra IT & Telestyrelsen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -