Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Kirkefolk vil have andagt tilbage på P1
Lørdag 4. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radioens morgenandagt har fået færre lyttere, efter at den blev flyttet fra P1 til P2 den 1. september sidste år, og det vækker bekymring hos menighedsråd og præster ved Københavns Domkirke, der nu rasler med sablen og bebuder at man ”på et tidspunkt” må have flyttet den tilbage til P1. Det er vigtigt for kirkefolkene at morgenandagten placeres midt i nyhedsstrømmen på P1. Indtil da forlanger kirkefolkene at DR skal reklamere noget mere for morgenandagten - og at det skal ske HVER dag.
I forbindelse med flytningen af morgenandagten tilbød DR at lade morgenandagten blive på P1 og sende den kl. 09.10, men de ansvarlige for udsendelsen ved domkirken foretrak at bibeholde sendetidspunktet og acceptere flytningen til den nye kanal. Men det faldende lyttertal får nu menighedsrådet til at rette henvendelse til DR om sagen, skriver Kristeligt Dagblad i dag.

”Morgenandagten hører hjemme på P1, netop fordi P1 er nyheds- og aktualitetskanalen. Morgenandagten er ikke et kulturtilbud og hører derfor ikke hjemme på P2”, siger domprovst Anders Gadegaard, Vor Frue Kirke, dvs. Københavns Domkirke, hvorfra radioens morgenandagter transmitteres. Han siger videre til avisen, at morgenandagten netop bør ligge midt i nyheds- og aktualitetsafdelingens strøm af nyheder.

Også derfor modsatte kirkefolkene DRs forslag om at sende morgenandagten kl. 09.10, som det oprindelig var planen.

Kirkefolkene med domprovsten i spidsen forlanger altså, at andagten både skal sendes direkte, at det skal ske om morgenen og domprovsten siger nu til Kristeligt Dagblad ”vi må på et tidspunkt have den flyttet tilbage til P1”, og forlanger samtidigt at indtil det sker, må DR øge lytterservicen - og på P1 hver dag orientere om, at ”Nu begynder morgenandagten på P2” og samtidig orientere om, hvad der på P1 sendes i det tidsrum morgenandagten varer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -