Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SAML siger nej til bundtning
Torsdag 11. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Lige som de kristne radiostationer i DKPK og de kommercielle lokalstationer i 'Radioerne' siger den store fællesorganisation for ikke-kommerciel radio SAML (SLRTV, FAEM, IASTAR, DL og LTVS) klart nej til scenarie B, og dermed en bundtning af frekvenser i 31 lokalområder. Problemer er ikke mindst, at mange lokale stationer - både ikke-kommercielle og kommercielle - vil blive ramt. Og radiostationerne i SAML vil ikke spises af med en fælles netportal, men vil fortsætte med at sende radio i æteren.
SAML (Sammenslutningen Af Medier i Lokalsamfundet), der repræsenterer fem foreninger på lokalradiområdet: SLRTV (Sammenslutningen af Lokale Radio og TV-stationer), FAEM (Foreningen af Arbejderbevægelsens Elektroniske Medier), IASTAR, DL (Demokratiske Lokalradioer) og LTVS (LokalTv og Værkstedssammenslutningen), har i et høringssvar til Mediesekretariatet i Styrelsen for Bibliotek og Medier givet udtryk for, at SAML foretrækker scenarie A, idet en forlængelse af de eksisterende sendetilladelser giver både de lokale ikke-kommercielle radioer samt politikere og myndigheder mulighed for at forberede sig på, at kunne sende enten på DAB eller DAB+, afhængigt af hvilken der vil blive vedtaget.

SAML er direkte uenige med Styrelsen for Bibliotek og Medier i, at der er flere ulemper end fordele ved scenarie A - tværtimod.

SAML synes således, at det er fint, at radiobilledet fastfryses i en årrække. En sådan situation vil netop give mulighed for en grundig forberedelse af den fremtidige radiostruktur. Man peger også på, at der fortsat er ledig sendetid på frekvenser rundt om i landet, og at der ikke er noget galt i at fortsætte med de gamle nævnsområder.

Scenarie B ligner til forveksling det scenarie, der i 2005 blev opstillet med de '30 naturlige dækningsområder' i forbindelse med planerne om en replanlægning af FM-båndet, påpeger SAML. Denne opdeling af landet tog SAML allerede dengang afstand fra, fordi man kunne se, at mange lokale radiostationer, både kommercielle og ikke-kommercielle, ville blive fortrængt fra æteren.

SAML tror ikke på, der i Danmark er et marked for radio-reklamer i en størrelsesorden, der kan berettige at kommerciel radio får tildelt så mange frekvenser - på bekostning af ikke-kommercielle lokale radioer. SAML kalder scenarie B "fuldstændig ude af proportioner og fornemmelse for de økonomiske realiteter for kommerciel radio, som både medieudredning og de økonomiske realiteter for kommerciel radio i Danmark har vist de senere år."

"Derudover vil den public service og public access funktion, som ikke-kommerciel lokalradio i dag har i lokalsamfundet, blive væsentligt forringet," skriver SAML i sit høringssvar.

Frekvenser er et samfundsmæssigt gode, der bør værnes om, lyder det, og man fortsætter: Især i disse tider hvor stort set alt markedsgøres. Den enkelte borger får sværere og sværere ved at komme til orde i de elektroniske medier; og hvad er ytringsfriheden så egentlig værd, hvis der ikke er en reel ytringsmulighed?

SAML slår fast, at der er brug for de ikke-kommercielle elektroniske medier, og at man absolut ikke vil spises af med blot en fælles internet-portal. De ikke-kommercielle radiostationer ønsker også i fremtiden, at være at finde i æteren – uanset om det er på FM, DAB, DAB+ eller noget helt fjerde.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -