Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR lancerer bryllups-DAB-kanal
Torsdag 1. april 2004
Af Karsten Jensen
 
Landets DAB-lyttere får en ekstra god mulighed for at følge med i det kongelige bryllup og de royale nyheder, når Kronprins Frederik og Mary Donaldson får hinanden i maj.
Fra den 1. til 14. maj åbner DR Royal, der er DRs tiende digitale radiotilbud. Det er samtidig premieren på en såkaldt ’begivenhedskanal’ på DAB, som DR vil åbne, når der sker særlige begivenheder, som kræver en omfattende radiodækning.

På DR Royal vil lytterne 24 timer i døgnet kunne følge de mange royale begivenheder, der er i forbindelse med brylluppet. Hver time vil der være bryllupsnyheder, og derudover bliver der sendt portrætter, reportager fra fejringen af brylluppet i ind- og udland, baggrundsstof med nogle af dem, der er involveret i festlighederne på den ene eller den anden måde - og meget andet.

Sendefladen vil også være krydret med historiske lydklip fra DRs store radioarkiv, og DR Royal vil transmittere direkte fra de største arrangementer i ugerne, op til brylluppet skal stå. For eksempel fra forsvarsparaden, Rock'n'Royal-koncerten i Parken, Frederik og Marys tur i karet gennem Københavns gader, gallaaftenen i Det Kongelige Teater og ikke mindst hele brylluppet fra ende til anden.

"Der kommer til at foregå så meget i forbindelse med det forestående bryllup, at vi har fundet det naturligt at oprette DR Royal. Kanalen giver os mulighed for at sende tingene i deres fulde udstrækning, hvor vi på P3 og P4 passer begivenhederne ind i de normale programmer med de kendte værter, radioaviser og så videre," siger nyheds- og sportsredaktør Henrik Heide fra DR Radios chefredaktion.

Han understreger, at Radioavisen, P3 og især P4 sender direkte fra mange af begivenhederne. På selve dagen er P4 med hele vejen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -