Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Det var en fejl at ansætte Jens Rohde
Fredag 16. november 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Daværende adm. direktør for TV 2, Per Mikael Jensen, erkender nu, at hans dømmekraft svigtede, da han ansatte Jens Rohde som direktør for TV 2 Radio. Per Mikael siger, at han formanede Jens Rohde flere gange om at holde sig i skindet. Selv erkender Jens Rohde ikke at have gjort noget forkert. Han langer i stedet ud efter Per Mikael Jensen og TV 2's bestyrelse - og afviser i øvrigt at have ageret politisk.
Tidligere adm. direktør for TV 2, Per Mikael Jensen, mener i dag selv, at han i sin tid ikke burde have ansat Jens Rohde.

"Jeg talte meget med Jens om, at han skulle være ti gange så varsom som alle andre. Hvis han så meget som stillede op til et sogneråd, ville han ryge ud. Det sagde han, at han var indforstået med, og derfor undrer det mig, at han igen udtalte sig på en måde, som kunne tolkes politisk," siger Per Mikael Jensen til magasinet Journalisten, som udkommer på onsdag og som citeres på Journalisten.dk

Over for Journalisten.dk bekræfter Jens Rohde, at han havde flere samtaler med Per Mikael Jensen om, hvorvidt han kunne agere politisk.

Men Rohde undrede sig også over, at Per Mikael råbte op og truede Jens Rohde med fyring i pressen - uden at præsentere Rohde for fyringstruslen personligt. Det var dengang Jens Rohde gik ud offentligt og kritiserede Helle Thorning Schmidt.

Jens Rohde vil ikke kommentere, om han selv synes, at han har brudt de aftaler, der har været mellem Per Mikael Jensen og ham om politiske ytringer.

Til gengæld fortæller Jens Rohde sin version af hans rolle i Ekstra Bladets historie om Henrik Sass Larsen, der kom til at koste Rohde jobbet.

Jens Rohde afviser blankt, at han har været aktiv for at få historien ud.

"Jeg blev gjort opmærksom 2. oktober på, at Ekstra Bladet havde en historie om Henrik Sass Larsen på vej. For 14 dage siden (i begyndelsen af november, /red.) havde jeg så et møde med Bent Falbert (chefredaktør på Ekstra Bladet, /red). Min dagsorden for mødet var en helt anden, nemlig at Ekstra Bladet skrev en masse om TV 2 Radio, der ikke havde noget med virkeligheden at gøre. Her forlægger Falbert mig så nogle udsagn," fortæller Jens Rohde til Journalisten.dk.

Rohde bekræfter på mødet de oplysninger, der fører til artiklen i Ekstra Bladet tre dage før valget. Rohde understreger, at det ikke var ham, der besluttede hvornår avisen skulle trykke historien.

Jens Rohde afviser pure, at han har prøvet at agere politisk. "Jeg har alene bekræftet noget, der er sket i min fortid," siger han.

Rohde benytter lejligheden til at lange ud efter Per Mikael Jensen og TV 2's bestyrelse, hvorfra der er tilflydt slet skjulte fyringstrusler til pressen. "Jeg synes, det er umådelig dårlig stil at håndtere personalesager i det offentlige rum," siger Rohde - og tilføjer: "Der er fandeme så meget læk i den bestyrelse, og det er et problem for TV 2."

Jens Rohde er i dag uafklaret om sin fremtid, men han tygger pt. på flere konkrete tilbud - og så understreger han, at han i hvert fald ikke skal have et job, hvor han er "bundet på hænder og fødder."


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -