Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: 12,7 % mindre i indtægter og 40 % fald i overskud for GCap
Onsdag 24. maj 2006
Af Knud Hyllested
 
Storbritanniens største radioselskab, Gcap, der er en sammenslutning af Capital Radio og GWR, har i det regnskabsår, der blev afsluttet den 31. marts, måttet konstatere et markant fald i såvel omsætning som indtjening. En afmatning i markedet og Capital Radios ”aldrig mere end to reklamespots i træk” politik, er en væsentligste årsag.
Det var ikke de mest opløftende tal, der kom frem ved årsregnskabets afslutning. Nok havde GCap en årsomsætning på 220.2 mio. pund, men det er et fald på 12,7% i forhold til året før. Endnu værre er det, at selskabets overskud før skat nu ender på 22,2 mio pund. Det er hele 40 % under forrige års overskud. Regnskabstallene resulterede i et fald i omgående fald på 2,6 % i kursen på Gcaps aktier. Dermed er kursen på selskabets aktier faldet med 23 % siden sammenslutningen af de to kæder for et år siden.

Gcaps flagskib, Capital Radio, har måttet notere et omsætningstab på 26 %, der i al væsentligt har sin årsag i den profilændring og ”aldrig mere end 2 reklamespots i træk” strategi, som blev indført i december 2005 i et forsøg på igen at bringe stationen i front på det yderst konkurrenceprægede marked i Stor-London.

Satsningen har ikke givet det forventede resultat. I april forlod direktøren og programchefen stationen ”efter gensidig overenskomst”, og ved den seneste lytterundersøgelse i maj måtte Capital Radio notere det hidtil dårligste resultat nogensinde og er nu nede på en 3. plads i London med en share på 5,5 %.

En ny programchef tiltræder i løbet af sommeren, og koncernchefen Ralph Bernard bebuder en forøget indsats senere på året, når som han siger ”we’ve got the station right.”


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -