Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


KarriereKanonen møder kritik
Onsdag 18. februar 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det nye samarbejde mellem DRs KarriereKanonen, Roskilde Festivalen og brancheorganisationen for spillesteder i Danmark møder nu kritik fra ph. d. i musikvidenskab og forfatter Henrik Marstal. Han frygter, det vil skade vækslaget i dansk musik: Mange upcoming bands, der ikke passer til P3s hitliste-profil, vil få problemer med at komme ud til publikum i fremtiden.
P3s talentkonkurrence ' KarriereKanonen' har i flerë år resulteret i en stribe store, succesfulde danske pop-artister. Men i år forhøjes indsatserne. Både Roskilde Festivalen og brancheorganisationen for spillesteder i Danmark er nemlig gået med i talentjagten. Denne udvidelse kritiseres af ph. d. i musikvidenskab og forfatter Henrik Marstal

"Det bliver sværere for nye danske bands at komme frem på klassisk vis ved at spille koncerter og arbejde deres musik op, hvis både Danmarks Radio og nu også spillestederne hellere vil have dem, der har været, eller er med i KarriereKanonen," siger Henrik Marstal i dag til gratisavisen Urban.

Problemet er at P3 i større og større udstrækning vil gøre sig selv til ambassadør for, hvad der er god dansk musik eller ej - når det i virkeligheden bare drejer sig om, hvad der er P3 -egnet eller ej.

Som eksempel nævner Urban gruppen Carla. De sendte en demo til Copenhagen Records, men blev afvist fordi de ikke havde været med i KarriereKanonen. Efterfølgende fik Carla så i stedet kontrakt med det udenlandske pladeselskab Warner Brothers.

Hos DR afviser man kritikken, og synes at angrebet fra Henrik Marstal er mærkeligt:

"Det er mærkeligt at angribe nogen, der prøver at gøre en indsats for vækstlaget, ved at sige, at det er synd for dem, der ikke kommer med. Der er stadigvæk et væld af muligheder for at brage igennem med sin musik på for eksempel nettet, så det tror jeg ikke er et problem," siger chefredaktør for musik i DR, Ole Mølgaard.


Læs mere:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=15690


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -