Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR sætter fokus på rockens vækstlag
Onsdag 21. april 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Selv om pladebranchen beklager sig over svigtende cd-salg, er det ikke nye musiknavne, det skorter på. For andet år i træk sætter DR ekstra fokus på den uafhængige rock på 'DRs Uafhængighedsdag for den danske rock'. Det sker på lørdag - men allerede i dag onsdag varmes der op på P3.
Lørdag den 24. april afholdes der et stort arrangement i Radiohuset på Frederiksberg lørdag fra klokken 15.00-24.00 med titlen 'Radiohuset Rocker'. Her vil alle, der har lyst til det, kunne løse billet til 13 koncerter og seks såkaldte showcases med forskellige bands og solister - for eksempel Claus Hempler, Nephew, No Hope for The Kids, Red Warszawa samt Rasmus Nøhr og Iben Lund fra DRs Karrierekanon i år. Samtidig vil der rundt omkring i huset være paneldiskussioner om den uafhængige rock og en markedsplads, hvor folk, der selv har udgivet plader, kan udveksle og sælge dem.

"DR vil gerne være en aktiv samarbejdspartner - også med vækstlaget, og for os er der vigtigt, at vi ikke bare afspejler, hvad der sker i branchen, men også selv er med til at tage initiativer," siger producent Jan Sneum fra DR Rytmisk, der er én af bagmændene bag 'Radiohuset Rocker'.

Uafhængighedsdagen blev skabt sidste år, og DR etablerede den, efter at der havde været en demonstration foran Radiohuset, hvor "musikalsk græsrødder" mente, at DR ikke gjorde nok for netop musikkens vækstlag.

"Vi tænkte: Hvorfor skal de dog stå derude? Det var jo ikke mindst netop de folk, vi gerne ville være i dialog med, og så inviterede vi dem til en uafhængighedsdag. Det var egentlig tænkt som en engangsforeteelse, men det blev lidt af en succes med mere end 1.000 gæster i dagens løb. Derfor har vi valgt at gøre det igen, for DR er afhængig af vækstlaget, da vi modsat så mange andre radiostationer også spiller musikken, før den bliver et hit. Jeg ser også 'Radiohuset Rocker' som en god måde at 'networke' på, siger Jan Sneum.

Også lytterne kan følge med på dagen, når P3 sender direkte fra 'Radiohuset Rocker' fra klokken 19.03-24.00. Men allerede i dag onsdag fra 13.03-15.00 på P3 og lørdag fra 12.20-14.00 varmer P3 op til rockens uafhængighedsdag.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -