Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Brønderslev mister lokalt driftstilskud
Fredag 29. juni 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radiostationen 'Lokalradioerne i Brønderslev' kan komme i økonomiske vanskeligheder, da økonomiudvalget i kommunen har besluttet ikke længere at yde tilskud til radiostationen. I stedet vil kommunen muligvis købe reklamespots på stationen. Hidtil har Lokalradioerne i Brønderslev modtaget 40.000 kr. om året i tilskud. Sidste år havde stationen et driftsoverskud på blot 23.000.
Formand for Lokalradioerne i Brønderslev, Jeppe Bisgaard, er meget skuffet over afgørelsen. Han siger til Nordjyske, at radioen er rimelig afhængige af tilskuddet - og at det manglende tilskud i værste fald kan betyde at radioen må lukke.

Hidtil har Lokalradioerne i Brønderslev modtaget et fast beløb hvert år fra kommunen - mod til gengæld at sende kommunal information i æteren.

Men sådan en ordning er ikke tilladt. Det oplyses fra KL, som Brønderslev Kommune har spurgt til råds. I stedet må en kommune gerne købe enkelte radiospots.

Marianne Krogh Jacobsen fra Brønderslev kommune oplyser til radionyt.com, at baggrunden for den vurdering, som KL har anlagt i sin afgørelse er, at Lokalradioerne i Brønderslev også har kommercielle indtægter, og ligesom en kommune heller ikke må gå ind med direkte støtte til andre kommercielt drevne og baserede virksomheder, kan man heller ikke gøre det i dette tilfælde. Havde der derimod været tale om en helt igennem ikke kommerciel radio, ville der ikke have være noget vejen for at yde et direkte tilskud.

Kommunen må imidlertid gerne bruge radioen til annoncering på lige fod med andre medier, og det vil man naturligvis gøre, og det er også kommunikeret ud til de enkelte forvaltninger og instututioner, siger Marianne Krogh Jacobsen.

Jeppe Bisgaard fra Lokalradioerne i Brønderslev er dog ikke helt tilfreds. Han frygter bl.a., at hvis det bliver de enkelte forvaltninger og institutioner, der decentralt skal beslutte sig for, om de vil købe reklametid på radioen, så vil mange takke nej, da de i forvejen har et stramt budget.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -