Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Pæne lyttertal til fodbold på P3
Onsdag 16. september 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Særligt når foldboldlandskampe vises på en tv-kanal med relativ lav udbredelse i befolkningen, så er trækker DR P3s transmissioner fra foldboldkampene rigtigt mange lyttere.
Da P3 sidste onsdag sendte direkte fra VM-kvalifikationskampen mellem Albanien og Danmark i Tirana kl. 20-23, var der 374.000 danskere, der valgte at bruge ører i stedet for øjne til at følge de danske fodboldherrer. Det svarer til, at lige knap halvdelen - eller 47.9 procent - af alle med radioen tændt fulgte kampen, der til manges ærgrelse endte uafgjort.

Fodboldtransmissionen betød, at P3 blev landets største radiokanal i den periode, der blev sendt fra Tirana. P3s normale storebror, P4, måtte i tidsrummet lade sig nøje med 15,1 procent af radiolytningen, hvilket betød, at P4 for en stund kun var den næstmest lyttede kanal. P1 havde syv procent af lytningen.

Kampen sidste onsdag havde markant flere lyttere, end da P3 sendte Danmark-Portugal lørdag den 5. september. Her var der 143.000 lyttere - svarende til en lytterandel på 13,3 procent. Men da blev kampen også vist på landsdækkende TV 2.

”Sport på tv vinder næsten altid over radioen, da sporten er visuel. Men det er tydeligt at se, at der er flere radiolyttere, når det er en kanal med lav udbredelse, der sender kampen, som det var tilfældet med 6’eren i onsdags. Da vinder radioen lyttere - simpelt hen fordi der er folk, der ikke har mulighed for at følge med på andre måder,” siger medieforsker Dennis Christensen fra DR Medieforskning.

Han fremhæver dog også, at der er flere på arbejde en onsdag aften - og som derfor må følge kampen i radio frem for på tv - end der er en lørdag aften. Radiouniverset er størst på hverdagsaftenerne, mens weekendaftener oftest bliver brugt i selskab med 'billedkommoden' eller med venner og familie.


Foto: Sport på 3'eren - her Jacob Panum, Maja Rosager og Mathias Buch - dækkede Albanien-Danmark-kampen og 374.000 lyttede med. Helt præcist var det Maja Rosager, der var vært på aftenen, mens Andreas Kraul og Birger Peitersen kommenterede. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -