Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Skarpt angreb på TV 2 fra Kasper Krüger
Torsdag 24. juli 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radios adm. direktør i Danmark, Kasper Krüger, er fortørnet over TV 2's ageren i forhold til en mulig frekvensplanlægning. Krüger mener, at det udstiller TV 2's særlige selvopfattelse som en politisk organisme, der - som det har været tilfældet gennem de seneste 15 år - får hvad den peger på, efter et par opkald til den til en hver tid siddende regering. Krüger var selv tilhænger af en frekvensplanlægning før radioauktionen - og er nu nærmest imod.
TV 2 kunne forud for radioauktionen ikke anbefale en replanlægning af FM-båndet, der kunne skaffe flere landsdækkende sendemuligheder. ”For store usikkerheder omkring det praktiske resultat”, "den tilhørende økonomi og "de langsigtede markedsmæssige muligheder”, talte ifølge TV 2 imod en replanlægning. Derimod henviste TV 2 til, at digitalisering af radio angiveligt snart vil skabe flere sendemuligheder.

Nu, hvor auktionen er overstået, og hvor TV 2s bud ikke var nok til at erhverve hverken FM5 eller FM6, er holdningen ændret totalt - og TV 2 er varm fortaler for en replanlægning, så TV 2 alligevel kan få en radiokanal.

Det vækker harme hos Sky Radios direktør: ”Jeg må tilstå, at jeg synes, det afslører en mærkværdig virksomhedskultur, at man først producerer en serie argumenter imod en replanlægning, tilsyneladende opfundet til lejligheden. Derefter vender man uden skam på en tallerken 1 minut efter at der sker afvigelser i den planlagte drejebog. Det er dybt useriøst og udtryk for statslig arrogance”, siger Kasper Krüger, der fortsætter: "TV 2 afslører, at deres reelle dagsorden hele tiden har været at sikre sig et monopol på landsdækkende radioreklame - akkurat som man i 15 år har været forskånet for reel konkurrence på tv-området, takket været politiske privilegier og både direkte og skjult statsstøtte".

Men Kasper Krüger talte selv varmt for en replanlægning af FM-båndet forud for auktionen; nu er han imod - med mindre koncessionsafgiften sættes ned.

Kasper Krüger forklarer: ”Vi havde gerne deltaget i en radioauktion med 10 landsdækkende radioer, hvor beløbene så ville have været lavere, end det var tilfældet ved radioauktionen den 18. juni. Derfor argumenterede vi - uden støtte fra f.eks. TV 2, Radio 2, Danske Dagblades Forening eller Dansk Journalistforbund - for en frekvensomlægning. Beslutningen skulle vel at mærke træffes inden auktionen, da det efter auktionen ville blive umuligt at ændre i forretningsbetingelserne for de to nye radiokanaler - uanset hvem der måtte vinde dem", siger Kasper Krüger.

Allerede den 4. marts udtalte Krïger, at hvis ikke Danmark foretager en replanlægning nu, kan det blive umuligt at løse frekvensproblemet i de næste otte år på grund af P5 og P6 - og videre: "Det er vanskeligt at ændre væsentligt i konkurrencebetingelserne for P5 og P6, når først disse kanaler er solgt på auktion”.

Politikere valgte imidlertid at udskyde beslutningen om en eventuel replanlægning af FM-båndet til efter november 2003, når arbejdsgruppen vedr. den fremtidige lokalradio-tv ordning i Kulturministeriet havde fremlagt sine forslag. Det lignede en "syltning" af problemstillingen, og flere politikere - bl.a. Venstres medieordfører Jens Rohde - udtalte sig skeptisk om en frekvensreplanlægning.

Kort tid inden auktionen slog kulturminister Brian Mikelsen imidlertid fast, at der ikke kunne udstedes en garanti til vinderne af FM5 og FM6 om, at der ikke - på et eller andet tidspunkt i fremtiden - kunne ske en frekvensreplanlægning, der ville kunne påføre FM5 og FM6 øget konkurrence. Det eneste ministeren kunne forsikre om var, at - i tilfælde af en frekvensreplanlægning - så ville de kommende ejere af FM5 og FM6 være sikre på, at de bevarer de vilkår, som de fik fra starten.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -