Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


NL: Talpa tager FM-eXtra i brug
Mandag 21. maj 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Fredag startede Talpa med at udsende Radio 10 Gold og Juize FM sammen med Radio 538 digitalt på sidstnævntes FM-frekvenser i Nederlandene. Talpa anvender FM-eXtra systemet, som også kendes fra Norge, hvor Radio 1 i Oslo anvender det, og radiostationer i Italien, samt i USA.
Direktør Jan-Willem Brüggenwirth: "Man kan jo kalde det fuld udnyttelse af vore FM-frekvens-resourcer. Nu skal vi blot have udbredt FM-eXtra teknikken til modtagere".

Der er endnu ikke modtagere på markedet, og det betragtes mere som et politisk signal om at sætte gang i diskussionen om digital radio. Den nederlandske regering ønsker at bortauktionere en række DAB-kanaler sidst på året til højstbydende. De kommercielle radiostationer ønsker en dialog om, hvilken digital vej man skal gå.

FM-eXtra anvender populært sagt den ekstra plads der findes i FM-signalet, hvor man sender et audiosignal, pilottonen til stereo og RDS. Den yderligere plads anvendes til FM-eXtra. Jo færre kanaler desto bedre lyd. Talpa sender de 3 kanaler, Radio 538, Radio 10 Gold og Juice FM ud på det digitale Fm-eXtra.

Det er Broadcast Parterns der står for den tekniske implementering. Herfra lyder det, at man muligvis vil introducere systemet på alle de FM-sendere selskabet driver i Nederlandene.

I Nederlandende har man også haft overvejelser omkring HD Radio, der kommer fra USA, og som stort set kun anvendes her. Muligheden for at bruge HD Radio på FM i Nederlandene er dog udelukket, idet frekvenserne er pakket for tæt efter replanlægningen. HD Radio er desuden blevet udsat for en del kritik i USA, hvor dets udbredelse (endnu) er yderst beskeden.

Man kan læse mere om FM-eXtra her: http://www.dreinc.com/


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -