Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Valde hænges ud af Sjællandske - Radio Valde gi'r Radio SLR igen
Onsdag 28. marts 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Multimediehuset Sjællandske Medier, der bl.a. udgiver dagbladet Sjællandske og driver Radio SLR, beskylder i en forsidehistorie i dagens avis, Radio Valde - der i disse dage kæmper for sin overlevelse - for at prøve at "skjule elendige lyttertal". Radio Valde afviser og siger, at man ikke skjuler lyttertal - men at de nyeste lyttertal stammer fra FØR en større omlægning af sendefladen. Samtidigt burde Sjællandske feje for egen dør, da man ikke bruger de nyeste lyttertal for Radio SLR fra 4. kvartal - der er meget lave - men i stedet de betydeligt højere lyttertal fra 3. kvartal.
Sjællandske skriver i dag på forsiden: "Radio Valdes chef hævdede i går overfor Sjællandske, at der ingen friske eller pålidelige lyttertal foreligger for den lokale radiokanal. Men så sent som i 2006 målte Gallup 90 kanalers lyttertal, blandt dem Radio Valde. Og kanalen havde de dårligste lyttertal af de 90 - kun ca. 2.000 i gennemsnit om dagen i andet kvartal".

Avisen skriver også under overskriften "Unge svigter Radio Valde", at de fleste af radioens lyttere er mellem 65 og 90 år. I en vox-pop er en pige fra Vordingborg citeret for, at sige: "Jeg hører aldrig Radio Valde. Jeg har aldrig hørt den. Og jeg aner ikke hvilke programmer de sender."

Bestyrelsesformand Jørgen Damgaard er ikke overrasket over Sjællandskes fremgangsmåde. "Der er tale om en konkurrent. Sjællandske så gerne, at Radio Valde ikke var der", siger han til Radio Valdes egen nyhedsredaktion. Han understreger samtidigt, at han ikke finder deres behandling af Radio Valde for hverken journalistisk seriøs eller troværdig.

Radio Valde fik gennemført to Gallup-undersøgelser i 1. og 2. kvartal sidste år,der viste at radioen havde bare 2.000 daglige lyttere. [Og et ugentligt lyttertal på mellem 4 og 6.000]. Radio Valde opfattede selv dette som "en strømpil om at der nok skulle nogle ændringer til".

I løbet af sommeren og efteråret lavede Radio Valde så en række store ændringer. Bl.a. blev der indført en fælles musikprofil i tidsrummet 06-18.

Radio Valde har ikke haft penge til at gennemføre en ny Gallup-måling og ved derfor ikke, hvor mange lyttere man har nu.

Radio Valde synes i øvrigt, at Sjællandske skulle feje for egen dør: Selv om lyttertallene for 4. kvartal har været kendt længe, så bruger Radio SLR fortsat lyttertallet fra 3. kvartal i både salgsmateriale og store annoncer. Radio SLR havde i 3. kvartal 92.000 ugentlige lyttere og i 4. kvartal faldt lyttertallet til 78.000.

- - -

Man kan læse mere og høre interviewet med bestyrelsesformand Jørgen Damgaard her:
www.radiovalde.dk/index.php?option=com_content&task=view&id=1835&Itemid=2



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -