Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DRs DAB premiere: nyhedskanal nedlagt - fortsat ingen børnekanal
Torsdag 10. oktober 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
For bare tre måneder siden introducerede DR en ren nyhedskanal i direkte konkurrence med Clear Channel stationen 'Nyhedsradioen 24-7'. Kanalen var tilgængelig på DAB og internettet. Men det er slut nu - og i stedet sendes blot den seneste udgave af Radioavisen i sløjfe. Til gengæld har DR genoplivet "Demokratikanalen", der - når der ikke er møde i Folketingssalen - samsender med DRs kortbølgeprogram, hvilket blot er den seneste "store" Radioavis fra kl. 12.02 eller 18.30. De få DAB lytterne der findes i Danmark måtte også forgæves lytte efter DRs længe bebudede børne kanal, DR Junior, og heller ikke DR Sport, DR Gyldne Timer eller DR Dansk var der noget af ved premi-eren i dag, der i øvrigt blev en rodet affære. Og så fortsætter DR med fire rene juke-box kanaler uden andet indhold en popmusik non-stop.
På DRs hjemmeside kan man fortsat i dag den 10. oktober læse følgende om programudbuddet på DAB: "Nyhedskanalen 24-7 [er] ikke længere Danmarks eneste nyhedsradio. Også på dette område har DR taget konkurrencen op og tilbyder nu et lignende produkt, som de kommercielle". Det gør man bare ikke længere. Den nye nyhedskanal, "DR Nyheder", der blev introduceret i juli måned, er nemlig pist væk. Hverken som DAB eller som streamet internetkanal findes kanalen mere. I stedet er DR vendt tilbage til den gamle discount-løsning med at sende den seneste udgave af Radioavisen i sløjfe.

DR har længe stillet nye DAB kanaler i udsigt. Bl.a. og især er der talt meget om en ren børnekanal - DR Junior - der var planlagt til at starte i det tidlige efterår 2002, men den er der ikke noget af på DABs multipleks, som den ser ud i dag. Iflg. Ritzaus oplysninger er ambitionen nu at DR Junior og DR Sport startes indenfor et år.

Faktisk er det tilbud DR tilbyder på DAB i dag mindre ambitiøst end de såkaldte prøveudsendelser i de senest måneder. P4 programmerne er (som ventet) væk, den rene nyhedskanal er væk - og så er den ellers for længst aflivede "Demokratikanalen" blevet genopfrisket. Den anvendes til direkte transmissioner fra Folketinget, når der er møde her. Men ellers består denne kanal for det meste af ren og skær "tavshed" fra fem minutter i hel til klokken halv - hver time. Klokken halv samsendes så med DRs kortbølgeprogram i 25 minutter. Det var der en vis mening med, da DR lavede særligt producerede kortbølgeudsendelser, men de blev nedlagt i marts 2002 - efter ellers at have eksisteret siden 1948. Nu består kortbølgetjenesten af den seneste "store" Radioavis - fra kl. 12.02 eller 18.30.

DRs fire rene musikkanaler - DR Rock, DR Soft, DR Jazz og DR Skum (sidstnævnte også kaldet "DR Boogie Skum") fortsætter præcis som de lød forud for den officielle premiere i dag. "Udsendelserne" består udelukkende af den populæreste musik indenfor de fire genrer - uden studieværter, uden jingler, uden nyheder, uden indslag og end ikke stations-ID kan det blive til. Det er ene og alene juke-boxe og har endnu mindre med radio at gøre, end f.eks. Sky Radio, som kritikere ellers har kaldt en juke-box radio.

Selv om DR har været næsten ti år om at forberede starten foregik det ikke uden tekniske forviklinger. I en periode blev P3 således udsendt på kanalen "DR Nyheder", der burde bestå af den seneste radioavis. DR Klassisk blev udsendt på Demokratikanalen. Og der opstod en helt ny kanal "DR Web", hvor Radioavisen blev udsendt. De første timer efter åbningen ved 11 tiden var også præget af en del afbrydelser - og undertiden var display-teksten væk.

Udover rod i kanalerne må det også konstateres at DRs DAB blok ikke dækker så stor en del af landet som forventet. I forvejen er DAB sendernettet et år forsinket i forhold til planerne fra 2001. Tre sendere - der ellers skulle have været i gang 1. august - i hhv. Esbjerg, Vejle og Hobro - er fortsat ikke blevet sat i drift.

Endeligt kan det konstares at det fortsat ikke er muligt at finde programoversigter for DAB-kanalen DR-Plus på DRs hjemmeside. DR Plus sender for det meste genudsendelser af gamle P1 programmer.

DR's hjemmeside om DAB på www.dr.dk/dab er fortsat særdeles forældet - med forkert dækningskort, forkerte programmer og en "sidste nyt" side om DAB der stammer tilbage fra januar 2001 (sic).


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -