Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Regeringen opgiver plan om nye lands-dækkende radioer og udskyder indgreb overfor KODA
Torsdag 17. juni 2004
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Regeringen og Dansk Folkeparti havde lagt op til, at der skulle ske en fuldstændig frekvensreplanlægning af FM båndet i Danmark - efter nederlandsk forbillede - der vil kunne give 10 nye landsdækkende radiokanaler - uden at det gik ud over de lokale radioer, men iflg. Berlingske Tidende er denne plan nu opgivet. Det sker antageligt for at forhindre en ny strid med Sky Radio, der har truet med en stribe retssager, hvis andre end Sky Radio fik tilladelse til at drive landsdækkende kommerciel radio. I stedet vil politikerne nu - iflg. avisens oplysninger - øge sendestyrken på "regionale stationer som The Voice", og det vil komme til at gå ud over mindre lokalradioer. Berlingske Tidende erfarer også, at der ikke kommer et indgreb mod KODA-vederlaget nu - men måske til efteråret.
De mediepolitiske ordførere fra regeringen og Dansk Folkeparti mødes i dag med kulturminister Brian Mikkelsen, for at tage stilling til en omlægning af frekvensanvendelsen på FM båndet og hvordan kommerciel radio kan styrkes.

"Der bliver ikke tale om en total replanlægning med flere nye landsdækkende radiokanaler som Sky. I stedet er vi blevet enige om at sikre, at der kommer flere stærke regionale radioaktører, som får mulighed for at få en større sendeflade i kraft af større sendestyrke. Og det vil betyde, at stationer som The Voice og Radio 2, der i dag ikke kan nå så bredt ud, kan blive stærkere", forklarer de konservatives medieordfører Carina Christisensen til Berlingske.

Det er dog ikke helt sikkert, at der træffes en endelig beslutning i dag. Dansk Folkepartis medieordfører, Louise Frevert, er tøvende og Venstres ordfører, Jens Rohde, er ikke sikker på, at Brian Mikkelsen får sin aftale i dag. "Men så herregud. Så bliver det efter sommerferien", siger han til avisen.

En nedsættelse af vederlaget til KODA og Gramex bliver ikke en del af den ny radiolov. Her får parterne i stedet en frist frem til efteråret til selv at nå et kompromis. Lykkes det ikke, kan der ventes et indreb.

Det overvejes til gengæld stadig at nedlægge de mange lokale radio- og tv-nævn.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -