Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 må lægge radioplaner i skuffen
Torsdag 24. juli 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er ikke udsigt til at TV 2 får en radiokanal - inden tv-stationen skal privatiseres i begyndelsen af 2004. Det erkender bestyrelsesformand Erik Ross Petersen i dag overfor dagbladet Børsen, og tilføjer at han synes det er ærgeligt - men at man nu venter på gennemførelse af en replanlægning af FM-båndet.
Avisen nævner dog, at en "plan B" kunne være, at TV 2 indgik partnerskab med en anden ikke-landsdækkende radiovirksomhed, men det ikke er sandsynligt at TV 2 vil vælge den løsning. Erik Ross Petersen siger, at man er åbne over for alle overvejelser, men det absolutte første mål er at få en landsdækkende kanal.

Til november afleverer en arbejdsgruppe i Kulturministeriet sine forslag til, hvordan den fremtidige lokalradio- og lokal-tv ordning kan se ud - herunder en mulig replanlægning af FM båndet. TV 2 sætter sin lid til denne arbejdsgruppe og nærer forhåbninger om, at der er politisk opbakning til en replanlægning, der vil give plads til flere landsdækkende FM kanaler.

Medieforsker Per Jauert siger til Børsen, at han anser det for sandsynligt, at politikerne vil være positive overfor en replanlægning af FM båndet.

Adm. direktør for Sky Radio, Kasper Krüger, tvivler til gengæld på at politikerne vil støtte en replanlægning. Hvis det sker - mener han, at staten skal tilbagebetale en pæn del af de næsten 500 mio. kr., som staten tjente på den 8 årige sendetilladelse til Sky Radio. Krügers synspunkt er, at de konkurrencemæssige betingelser ændres drastisk, hvis der kommer en replanlægning af FM-båndet og dermed flere landsdækkende FM-kanaler.

Krüger finder det i øvrigt dobbeltmoralsk, at TV 2 før radioauktionen klart var imod en replanlægning af FM båndet - og efter auktionen - pludselig skiftede synspunkt. Erik Ross Petersen afviser kritikken, og siger, at situationen i dag er en anden og derfor har TV 2 ændret holdning. "Sådan må man gøre, hvis man vil leve en realistisk tilværelse i erhvervslivet", fastslår Erik Ross Petersen.





Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -