Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR vil bidrage med forslag til kulturkanon
Torsdag 16. december 2004
Af Thomas Nielsen
 
DR har bedt kulturminister Brian Mikkelsen (K) om at få lov til at sidde med ved bordet, når der skal laves lister over dansk kulturhistories mest uomgængelige værker. Kulturministeren ønsker ikke at kommentere henvendelsen.
DR bør også have indflydelse på, hvad der skal stå i kulturminister Brian Mikkelsens (K) nye store nationale kulturkanon.

Det mener DRs konstituerede generaldirektør Lars Vesterløkke, der netop har sendt et brev til kulturministeren, hvor han foreslår, at udvalgte DR-medarbejdere kommer med i de kanonudvalg, som Brian Mikkelsen nedsætter i begyndelsen af næste år.

"Vi har nogle meget dygtige medarbejdere, der er eksperter i kultur og kan bidrage med deres faglighed. Det gælder f.eks. vores kammermusikkonkurrence, Radioens Romanpris og karrierekanonen på P3, hvor der sættes ekstra fokus på dansk rytmisk musik. Også inden for dramaproduktion er vi inde på nogle af de felter, som den nye kulturkanon drejer sig om. Vi arbejder altså i forvejen meget med at træffe valg, og derfor har vi skrevet til ministeren og stillet os til rådighed med vores ekspertise", siger Lars Vesterløkke, til Berlingske Tidende.

Brian Mikkelsen siger til avisen, at han endnu ikke ønsker at kommentere, hvem der skal sidde med i ekspertudvalgene. Han tilføjer, at han efter jul vil drøfte med DRs ledelse, om DR eventuelt skal være med til at formidle indholdet af den nye kanon.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -