Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


KLF til kamp mod den blasfemiske humor
Onsdag 20. april 2005
Af Thomas Nielsen
 
Seerorganisationen KLF, Kirke & Medier, vil ikke længere tie stille, mens kristendommen i stigende grad latterliggøres i bl.a. DRs radioprogrammer.
Komikere og medier overskrider i stigende grad grænsen for, hvad man kan gøre grin med i religionen. Særligt inden for det seneste år er den kristne tradition blevet skydeskive i humoren, og derfor er det nødvendigt at sige fra nu. Det fastslår landsformand for Danmarks største seerorganisation, KLF, Kirke & Medier, Lars Peter Melchiorsen overfor Kristeligt Dagblad.

Tidligere brugte seerorganisationen flest kræfter på at bekæmpe sexfiksering i ungdomsprogrammer, men har på grund af den drejning, som humoren har taget, nu lagt sit fokus på hån mod religion.

- Den er blevet et angrebsmål for satiren. Det er blevet legitimt at gøre grin med den kristne tro, og især måden, man gør det på, har ændret sig. Glimtet i øjet er væk - nu jokker man jo bare på folks religiøse følelser, siger Lars Peter Melchiorsen, der understreger, at der bør være vide rammer for satiren.

Eksempelvis er radioprogrammet "Den fantastiske tidsstarouth Ruth" på P3 gået over stregen, mener KLF, Kirke & Medier. Et af afsnittene viser Jesus som bandende alkoholiker, der ikke selv tror på Gud.

- Det er at latterliggøre kristendommen, og man kan ikke forvente, at børn skal kunne gennemskue, at der er tale om satire, fastslår landsformand Lars Peter Melchiorsen.

Flere af landets biskopper bakker op. Biskop i Viborg Stift, Karsten Nissen, vurderer, at især efter 11. september er religion blevet synlig i danskernes liv og er derfor blevet et naturligt "offer" for komikerne.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -