Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR klar med et talentværksted for unge
Torsdag 4. september 2008
Af Karsten Jensen
 
DR går nu på jagt efter uprøvede tv-, radio- og nettalenter, der har lyst til at få en to-årig uddannelse i et nyt ’Talentværksted’ i DR Byen.
Helt konkret leder DR efter kommende tv-værter, idéudviklere, radiostemmer, konceptmagere og skæve og originale hjerner, som har lyst til et intenst to-årigt medieforløb, hvor deres ideer bliver hjulpet på vej.

Planen er, at de første fire allerede skal starte i ’Talentværkstedet’ i midten af oktober, mens yderligere fire skal begynde til marts, og det er afdelinger på kryds og tværs af DR, der er gået sammen om den nye ”kravlegård for talenter”.

”DR har lavet lignende projekter tidligere for unge, der er svære at proppe i en kasse og kan lidt af det hele. Hidtil har forløbet kun varet et halvt år, men nu strækker det sig over to år med et væld af kurser, undervisning, skærmtræning og meget mere,” forklarer Christian Volfing Jacobsen fra DR Perspektiv. Han er talentholdsleder og blandt selv tidligere vært for børneprogrammer på DR1.

Blandt de navne som DR hidtil har fundet på denne måde er for eksempel Iben Maria Zeuthen, Mikael Bertelsen, Kristian Leth, Andrea Elisabeth Rudolph, ’Drengene fra Angora’, Adam Duvå Hall, Signe Muusmann, Emil Nørlund og Hjalte Mørch Flagstad fra programmet ’Spam’.

De kommende talenter får i første omgang lov til at leve lidt beskyttet for omverdenen i DR Byen, og Christian Volfing Jacobsen og andre kolleger vil så arbejde med at forbedre og forfine deres stærke sider.

”De små føl skal først græsse, og så bliver de forhåbentlig store. Men det ligger fast, at de kommer til at lave indslag og programmer på DR TV, på P1, P3 og på dr.dk,” siger Christian Volfing Jacobsen, der siger, at det på forhånd er svært at klistre en etiket på, hvad det er for nogen, DR gerne vil have fingre i.

”Det skal være nogle, der lidt kan det hele. I forvejen tager DR en masse elever og praktikanter ind i huset, men de er skolet inden for hvert deres fagområde. Her er det lidt mere dem med de skæve ideer og originalitet, vi leder efter,” forklarer Christian Volfing Jacobsen.

Redaktionschef Ulrik Skotte fra DR Perspektiv glæder sig over, at DR kan tilbyde den nye uddannelse, og at der er blevet fundet penge til talentudvikling på en så intensiv måde.

”Det er vigtigt, at DR hele tiden passer og plejer vækstlaget. Den originale idé er i høj kurs og helt afgørende for, om man har succes eller fiasko. Ved at lave et talentværksted vil vi gerne være med til at sikre, at DR også om fem år har talentfulde folk og værter, der ikke får de samme og måske konforme ideer, som folk får flest. Det skal gerne blive sådan, at alle unge, der har en god idé først tænker på DR, når de overvejer, hvor de skal gå hen med den,” siger Ulrik Skotte, der tilføjer:

"Profilerne, vi søger, er dem med noget udefinerbart over sig, som man så sjældent møder. Men en del af det at være et talent er også at besidde evnen til at udnytte det 100 procent. Derfor ser vi på det hele menneske - dem som kan og vil noget ekstraordinært.”

Ved tidligere opslag til talentkurser har DR fået et sted mellem 300 og 500 ansøgninger.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -