Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Lønsmann tager teknikproblemer med ro
Fredag 4. januar 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Teknikken svigter i DR Radio gang på gang. Det er en overgangs-periode, forsvarer radiodirektør Leif Lønsmann sig med, mens lektor i radiojournalistik Thorkild Ellerbæk vurderer, at problemerne med radioen er et billede på dårlig ledelse.
"Mens 12-Radioavisen kører torsdag, suppleres nyhedsoplæseren af lyden af Eva Marie Møller, der er journalist på P1 debatten. Hun er i gang med at forberede den efterfølgende P1 debat. Men de to lydspor kører samtidig." Sådan skriver Information i dag.

Forleden morgen sendte DAB-kanalen P4 Danmark to programmer samtidigt: Både sin egen musik og Hans Otto Bisgaards morgenprogram fra P4. I en hel time mellem kl. 5 og 6 uden at der blev grebet ind.

I dag kl. 10 sendte DR's nye hit-musik kanal 'DR Coco' Radioavisen samtidigt med at hit-musikken fortsatte i form af et helt nummer med Britney Spears.

DR 's dramachef, Ingolf Gabold, kritiserede onsdag i Politiken at Radioavisen har store problemer med lydniveauerne, og sammenlignede DR med en strandet hval, der har brug for at blive skubbet ud i vandet igen. Gabold forklarede, at studierne er blevet enmands-betjente, og at teknikerne er blevet afskaffet.

Radiodirektør Leif Lønsmann erkender, at der er problemer, men tager kritikken med ro. Han siger i dag til Information: "Vi har haft mange problemer med lydkvalitet som for eksempel svingende lydniveauer, tekniske udfald og andre uheld. Nogle skyldes ny teknik og noget skyldes flytningen til nye bygninger og lokaler. Og så er det klart, at nogle problemer skyldes, at journalister skal til at afvikle selv, hvad mange af dem ikke har prøvet før," og understreger, at DR allerede havde problemerne inden besparelserne og at man har haft 'selvkør' lang tid forinden "Ingolf Gabold begyndte at anmelde radio i Politiken."

Leif Lønsmann forklarer, at moderne radioredigering og -afvikling er designet til énmandsproduktion, og siger, at man ikke kan flytte 200 mio. ud af programbudgetterne, uden det kan ses og høres.

"Men der er ting, der er værre end de tekniske udsving. Der er hele programmer, vi har måttet vinke farvel til," siger han.

"Ledelse er et spørgsmål om at prioritere. I 2008 har vi færre penge end i 2007, og derfor har vi måttet prioritere hårdere."

DR Radio er blevet mindre ramt end resten af DR, mener Leif Lønsmann.

Leif Lønsmann er dog optimist og siger videre til Information: "Vi har stadig Danmarks fire største radiokanaler og en lang række specialtilbud på DAB og Netradio. Jeg er ikke en lalleglad jubel-idiot som påstår, at alt er lige så godt som hvis vi havde flere penge. Men jeg deltager heller ikke i hylekoret over at vi 'kun' har et par milliarder til at lave programmer for. At sige at vi sender 'fra gravens rand' eller 'ligger og gisper som en strandet hval' er ude af proportioner."

Det er lektor i radiojournalistik Thorkild Ellerbæk, der i en klumme på radionyt.com har brugt betegnelsen "fra gravens rand".

"Det er så elementære fejl, der irriterer lytterne. Gamle radioteknikere ruller med øjnene, og det er problematisk, fordi man risikerer at miste lyttere. Jeg vil mene, at det er et ledelsesproblem. Teknik er ikke noget man lærer på en eftermiddag, jeg ved ikke hvor meget, man har prioriteret det."

"Jeg synes det er forargeligt, hvis ledelsen mener, at vi må leve med en række fejl fremover. Beskeden må være: I putter penge i beton og accepterer samtidig fejl. Så må man bruge pengene anderledes," slutter Ellerbæk.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -