Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Medier nederst på dagsordenen i nyt regeringsgrundlag
Tirsdag 27. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Medieområdet får kun meget få og meget lidt konkrete bemærkninger med på vejen i det nye regeringsgrundlag for den kommende VK regering. Medierne behandles ikke under punktet ”Kunst og Kultur”, men får nogle få linier næstsidst i det 29 sider lange dokument under punktet ”Mediefrihed”. Der lægges op til en fortsat særbehandling af dagbladene, der fortsat skal have store statstilskud - mens radioområdet kun omtales i generelle vendinger.
Den nye regering vil ”tilrettelægge en mediepolitik, der bygger på informations- og ytringsfrihed, på mangfoldighed og på alsidighed. Det gælder kendte trykte og elektroniske medieformer, og det gælder nye medier som følge af ny teknologi”.

Videre hedder det: ”Regeringen ønsker at bidrage til, at befolkningens medieønsker og –behov tilgodeses. Dette forudsætter reelle valgmuligheder både inden for de enkelte former for medier samt mediegrupperne imellem”.

Dernæst får dagbladene en særlig omtale. Regeringen lægger op til at momsfritagelse m.v. fortsættes, og dermed vil dagspressen fortsat få over 500 mio. kr. i årligt statstilskud.

Til sidst skriver man: ”Regeringen ønsker en flerhed af medier på det elektroniske område. Der skal tillige være en reel, ligeværdig konkurrence på nyheds-, informations- og debatområdet, som er afgørende for demokratiet. Også radio- og tv-stationer skal kunne udvikles i takt med de teknologiske muligheder”.

Adm. direktør for Sky Radio, Kasper Krüger, der selv stillede op for Venstre til folketingsvalget, er – måske ikke så overraskende – vældigt tilfreds med det nye regeringsgrundlag: ”De kommercielle radiostationer har ventet på en legalisering af branchen i 20 år. Derfor er det ekstra glædeligt at en ny borgerlig-liberal regering har lyttet til de kommercielle radiostationers store ønske om liberalisering af mediepolitikken”, siger Krüger og fortsætter: ”Det er vigtigt, at professionelle radiostationer får de samme frie arbejdsbetingelser, som de trykte medier har været sikret i mange år. Det vil give lytterne et mere alsidigt og kvalitativt programudbud end vi kender i dag”.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -