Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Græsrødder vil drive den fjerde radioakanal
Fredag 13. august 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
"Lad os drive den fjerde radiokanal." Sådan siger de 99 lokale radio- og tv-stationer i Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV-stationer (SLRTV), som tilsammen dækker stort set hver en afkrog af det danske land.
Mens kulturministerens FM4-udvalg, der skal komme med forslag til, hvordan FM4 fremover skal udnyttes, fortsat arbejder, så kommer Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV-stationer (SLRTV) nu på banen med et helt alternativt forslag til ministeren.

Lad landets ikke-kommercielle lokalradioer drive kanalen, lyder det fra SLRTV.

Stationerne mener at have lige præcis de erfaringen med at drive radio der skal til - iflg. de retningslinjer, som ministeren allerede har udstukket: Ingen reklamer, ingen dominans af pop-musik men i stedet en bred musikprofil, både nyheds-, aktualitets-, kultur- og debatprogrammer, og endelig: at høje lyttertal ikke er det vigtigste succeskriterium.

"Det er efter de kriterier vi har produceret radio igennem mange år. Vore radio- og tv-stationer har direkte føling med lyttere og seere i vore lokalområder, hvor vi sender nærværende og vedkommende radio, så vi véd naturligvis, hvordan en ny landsdækkende radiokanal kan drives," siger næstformand Preben Poulsen, der er konstitueret formand for SLRTV samtidig med, at han leder den københavnske radiostation, Christianshavns Kanal.

SLRTV omfatter i dag 99 lokale ikke-kommercielle radio- og tv-stationer over hele landet, og mange af dem har været i æteren i mere end 25 år.

Formanden for sammenslutningen understreger, at der faktisk i dag er 160 lokale, ikke-kommercielle radiostationer i Danmark, som fylder æteren med programmer.

Tilskuddet til ikke-kommerciel lokal radio er i 2010 under 25 millioner kroner, og der er ingen reklamekroner i det.

"Så vi vil virkelig kunne drive en topkvalitets radiokanal med seriøse programmer til alle danskere, for de op til 100 millioner kroner årligt, som ministeren har tænkt sig at støtte den nye landsdækkende afløser for DR's P2-kanal med," tilføjer Preben Poulsen.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -