Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Radio Viborg leverer rekordstort underskud
Fredag 27. maj 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Siden Aalborg TVR/Nordjyske overtog Radio Viborg i april 2000 har der været stort underskud hvert år. I 2000 blev det på 2.8 mio. kr. - i 2001 på 2.1 mio. kr. - i 2002 på 1.9 mio. kr. - i 2003 på 300.000 kr. og sidste år - i 2004 præsterede Radio Viborg A/S så det hidtil største underskud, nemlig på 3 mio. kr. Sammenlagt giver det et underskud på 10 mio. kr. igennem de seneste fire år. Direktør for Radio Viborg, Claus Broe, forklarer de dårlige økonomiske resultater med, at radioen måske har haft for store ambitioner og forventninger igennem årene. "Der er nok blevet tænkt mere på drive radio end at drive forretning", forklarer Broe, der forsikrer at med de seneste tiltag, så er der styr på økonomien.
Når 2004 udviklede sig så katastrofalt som det var tilfældet er forklaringen først og fremmest, at landssalget gik totalt i stå. "I de første tre måneder af 2004 fik vi ikke én krone ind på landssalget", forklarer Claus Broe. Han erkender samtidigt, at der i det lagte budget for 2004 var kalkuleret med alt for store indtægter på landsalget. Når lokalsalget så samtidigt ikke levede helt op til forventningerne, så kom det ikke som nogen overraskelse, at der blev genereret et stort underskud i 2004.

Radio Viborg har da også på det seneste "trimmet" organisationen: Medarbejderstaben er blevet markant reduceret. Nyhedsredaktionen er blevet nedlagt. Radioen har besluttet at forlade dets - nu alt for- store lokaler på Vesterbro Torv.

Desuden er de tidligere ambitioner om kun at "lave radio på et højt kunstnerisk og fagligt niveau" opgivet, forklarer Claus Broe. "Det handler selvfølgelig stadig om at lave god radio på et højt niveau, men nu bliver vi også nødt til at se på det ud fra et forretningsmæssigt synspunkt", understreger Broe.

Og det går faktisk allerede nu langt over forventning, siger Broe. Bl.a. ligger landssalget langt over budgettet, og da der samtidigt er skåret ned på omkostningerne, kan Broe med tilfredshed konstatere at i år - indtil nu - holder man budgettet.

Radio Viborg A/S er et datterselskab af Medianord Holding A/S, som indgår i Nordjyske Holding A/S. For at sikre den fortsatte drift har Radio Viborg A/S fået en kapitaltilførsel på 3 mio. kr., der dels kommer fra Nordjyske i Aalborg og dels fra Viborg Lokalradio Forening.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -