Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


The Voice afskediger Kent Kordt
Torsdag 2. maj 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En uoverensstemmelse om ansættelsesforholdet har betydet at Nordisk Radio Reklame, der driver The Voice stationerne, har fyret den kendte radiomand, Kent Kordt, hvormed The Voice i Århus står uden programchef. Så vidt radionyt.com erfarer fik Kent Kordt tirsdag aften valget mellem at skrive under på en ny ansættelseskontrakt – eller en fyreseddel. Kent Kort afviste at skrive under på begge de to stykker papir, hvorefter han blev fyret.
Kent Kordt opnåede kun at arbejde for The Voice koncernen i lidt over et år. Han kom fra en stilling som programchef for Radio Viborg, da han marts sidste år tiltrådte en stilling som konsulent for The Voice i Odense. Få måneder senere blev han udnævnt til programchef og fik også plads i den centrale programledelse for Voice stationerne i København.

Så vidt radionyt.com erfarer var kemien ikke den bedste mellem Kent og den øvrige ledelse i København, og Kent blev i stedet for det kombinerede arbejde i Odense og København fra 1. marts 2002 flyttet til Århus, hvor han fik posten som programchef for Voice Århus, og var dermed ansat under programdirektør for The Voice på landsplan, Tobias Nielsen. Samtidigt blev Kent studievært for eftermiddagsprogrammet på Voice Århus kl. 14-19.

Den aktuelle uoverensstemmelse mellem The Voice og Kent Kordt skyldtes imidlertid alene uenighed om en konkurrence-klausul. The Voice forlangte at Kent skulle acceptere en konkurrenceklausul og halv løn i opsigelsesperioden, hvilket Kent ikke ønskede at acceptere.

Kent Kordt blev derefter fyret uden videre diskussion.

Direktør for the Voice Henrik Knaack bekræfter at Kent Kordt ikke længere er ansat i Nordisk Radio Reklame, men forklarer at Kent Kordt alene var ansat som konsulent, og at der ikke var mere arbejde til Kent som konsulent. Tanken var derfor at Kent skulle ansættes lokalt i Århus, men det kunne der ikke opnås enighed om, hvilket Knaack beklager.

Henrik Knaack mener ikke at der var tale om, at Kent Kordt blev præsenteret for specielt hårde ansættelsesvilkår, som forlydender ellers vil vide. Der var alene tale om konkurrencevilkår i henhold til gældende lovgivning, fastslår Henrik Knaack.

Medarbejderne på The Voice/Pop FM i Århus blev i går onsdag orienteret om sagen ved et personalemøde, hvor de øvrige medarbejdere udtrykte stor beklagelse over det skete.

Indtil videre er Kent Kordt ikke fritstilles i afskedigelsesperioden, der varer frem til den 31. juli.

Kent Kordt har ikke ønsket at udtale sig i sagen, men bekræfter overfor radionyt.com, at han fik et ultimativt krav om at acceptere en – efter hans opfattelse – utilfredsstillende konkurrenceklausul eller skrive under på en fyreseddel.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -