Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Norge: Radio Norge overholder ikke vilkårene for sendetilladelsen
Mandag 4. august 2008
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Den nye landsdækkende SBS-radio i Norge, Radio Norge, har for lille egenproduktion i nyhedsudsendelserne, sender ikke nok på samisk og vil ikke fortælle, hvor mange medarbejdere man har i nyhedsredaktionen. Dermed bryder Radio Norge med vilkårene for koncessionen.
Da sendetilladelsen blev udbudt var de norske myndigheder opsat på, at den nye landsdækkende radiokanal skulle bidrage til mangfoldigheden på medieområdet i Norge. Der blev således lagt vægt på, at kanalen skulle tilbyde et mangfoldigt og selvstændigt nyhedstilbud baseret på løfter i koncessionsansøgningen.

Nu har Medietilsynet fundet ud af, at Radio Norges nyhedsudsendelser i stor udstrækning er domineret af klip fra en anden landsdækkende aktør - nemlig norsk TV 2.

SBS Radio Norge AS ejes 77 pct. af SBS Broadcasting og 23 pct. af TV 2, og man lægger ikke skjul på, at man - udover egenprodutkion - har en leverandøraftale med TV 2 samt TV Norge og den internationale mediekoncern Prosieben.

Men det bryder Medietilsynet sig ikke om. Det faktum at nyhedsudsendelserne er dominerede af indslag fra TV 2 bidrager nemlig ikke til et alternativt nyhedsbillede, og Medietilsynet bebuder nu sanktioner i form af en advarsel, tvangsbøder eller andre sanktioner.

Radio Norge opfylder heller ikke koncessionsvilkårene, når det gælder nyhedsudsendelser på samisk. Radio Norge har placeret disse nyhedsudsendelser kl. 00.15 om natten, og Medietilsynet siger, at Radio Norge dermed ikke har noget reelt tilbud til denne målgruppe. Radio Norge opfylder heller ikke kravet om en daglig norsksproget kommentar/analyse om samiske forhold på norsk.

Medietilsynet er endvidere kritiske overfor det forhold, at Radio Norge har valgt at placeret de udvidede nyhedsudsendelser sent om aftenen.

Endelig så varsler Medietilsynet sanktioner overfor Radio Norge, fordi Radio Norge - trods gentagne henvendelser - ikke har villet oplyse, hvor mange medarbejdere, der er knyttet til stationens nyhedsredaktion.

Radio Norge har fået en frist frem til den 22. august 2008 til at komme med kommentarer.

Siden SBS Radio overtog koncessionen til Kanal 24 den 21. april 2008, og omdøbte kanalen til Radio Norge har lyttertallene skudt i vejret. Markedsandelen er blevet fordoblet.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -