Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Borgerlige i Fredericia byråd ville fjerne tilskud til venstreorienteret lokalradio
Onsdag 28. marts 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En borgerliste samt Venstre og Konservative i byrådet i Fredericia har søgt at få fjernet tilskuddet til Radio Mælkebøtten, fordi radioen i sine vedtægter bekender sit politiske ståsted til venstre for midten. Et flertal i byrådet bestående af Socialdemokraterne, DF og SF ville ikke lade det politiske indhold i vedtægterne afgøre, om der fortsat skulle gives kommunal støtte til græsrodsradioen, der dermed fortsat kan se frem til af få huslejen betalt af kommunen.
Borgerlisten, Venstre og Konservative krævede, at Fredericia kommune fremover kun skulle give tilskud til Radio Mælkebøtten hvis radioens vedtægter blev renset for ytringer om det politiske ståsted.

Leder af Radio Mælkebøtten, Evald Lauridsen, tager afstand fra et sådant ideologisk krav til radiostationen. Han siger til JydskeVestkysten, at det jo ville svare til, at et flertal i byrådet sagde til JV eller Fredericia Dagblad, at de kun vil købe annonceplads, hvis de to aviser ikke længere påberåbte sig at være af borgerlig observans.

Men Radio Mælkebøtten, der har sendt græsrodsradio i Fredericia siden 1988, slap med skrækken - og kan også fremover se frem til at modtage huslejetilskud fra kommunen til huslejen i den kommunale bygning i Prinsessegade i Fredericia. Radio Mælkebøtten modtager derudover 161.000 kr. årligt fra Kulturministeriet.

Af radioens formålsparagraf fremgår det, at stationen har sit grundlag i græsrodsbevægelser og til venstre for midten i dansk politik, hvilket dog ikke udelukker, at andre synspunkter kommer til orde.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -