Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


USA : Internetradioers fremtid sikret
Onsdag 23. maj 2007
Af Lars Vinter
 
Kampen om internetradioers overlevelse efter indførelse af nye musiktariffer har taget en overraskende drejning: Sound Exchange har ændret kurs og vil nu tilbyde mindre netradioer den tarif, de har foreslået. Det nye tilbud sætter tarifferne tilbage til det niveau de var på før beslutningen fra marts om at ændre dem. Dermed ser fremtiden for mindre netradioer i USA igen lys ud.
En massiv kampagne anført af lang række populære amerikanske internetradioer og mange vrede lyttere, der bl.a. involverede breve fra lytterne til kongresmedlemmer, har nu båret frugt. Som en konsekvens af kampagnen, har den amerikanske instans 'House Judiciary Committee', der er ansvarlig for administrationen af love og regler i USA, anmodet SoundExchange om at udvise "god tro og retfærdighed" i fastsættelsen af tariffer med det formål at sikre internetradioernes overlevelse.

Denne henvisning har fået SoundExchange til at foreslå, at tariffen sættes som en procentdel af radiostationens omsætning; 10 pct. ved en omsætning under ca. 1.3 mio. DKK og 12 pct. ved en omsætning højere end 1.3 mio. DKK. Dette gælder dog kun for webcastere, der er mindre end en angivet størrelse målt på omsætning og forbrug.

Tilbuddet er en udstrakt hånd til især de mange mindre internetradioer, der som en følge af beslutningen i marts har forberedt sig på at indstille deres aktiviteter. Med det nye forslag vil langt de fleste af disse, hvis ikke alle, være i stand til at overleve.

Administrerende Direktør for SoundExchange, John Simson, udtaler: 'Kunstnere og pladeselskaber tilbyder en pris under markedsniveau med det formål at støtte mindre internetradioer, idet Kongressen har gjort det tydeligt, at det er en politik de ønsker at føre, i hvert fald for de næste få år."

John Simson fortsætter: "På denne måde hjælper kunstnere og pladeselskaber til, at aktørerne og industrien kan opnå at få fodfæste. Således er vi med til at udvise "god tro". Til gengæld forventer vi, at internetradioer udviser integritet ved at lade sig registrere og reportere deres musikforbrug korrekt".

Tilbage star spørgsmålet om, hvorvidt der også vil ske ændringer for den planlagte tarif for større internetradioer. I denne kategori finder man bl.a. aktører som AOL, Clear Channel og Live365. Disse falder ikke ind under definitionen på mindre internetradioer og får derfor ikke glæde af det nye forslag, til trods for de har været aktive i debatten for at få nedsat afgifterne.

- - -

Se også:
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=13679
http://www.radionyt.com/artikel/default.asp?id=13639







Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -