Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Jan Gintberg, Tor Fuglevik, Torben Brandt, Jürgen Gothe o.m.a. til Radio Days
Mandag 3. september 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radiofestivalen Radio Days har nu fået tilsagn fra stand-up komikeren og radioværten Jan Gintberg om at afholde en masterclass. Derudover er en række andre kendte og prominente navne på plads i forbindelse med den stort anlagte radiofestival i København den 11. – 12. november 2001, der tegner til at blive et overflødighedshorn af sessions, workshops og masterclasses.
Hvad skal jeg sige, når jeg er på - har jeg overhovedet noget interessant at komme med? Situationen er klassisk. Mange studieværter har prøvet den. Som stand-up-komikker, radiovært og tv-vært har Jan Gintberg nogle skrivetricks, der kan bruges når inspirationen lige mangler og man skal på om lidt, og helst både lyde veloplagt og sjov. Det fortæller han om på Radio Days.

Under overskriften ”Multimedie” vil tidl. radiodirektør for NRK, Tor Fuglevik, og redaktionschef fra ANR i Aalborg, Lars Jespersen, fortælle om erfaringerne med sammensmeltning af medierne.

Torben Brandt, der var med fra starten i de glade nærradiodage i København i begyndelsen af 80’erne og som i en årrække har været kulturmedarbejder på DR P1, vil også være med på Radio Days 2001. Han vil fortælle om ”radio, der kan få demokratiet til at fungere”. Udgangspunktet er hans nuværende arbejde for bl.a. Verdensbanken og Unicef i Jakarka, hvor han har været med til at opbygge et nyhedsnetværk mellem Indonesiens mange lokale radiostationer.

Jürgen Gothe er en institution i canadisk radio. I 15 år har han været den faste vært i eftermiddagsprogrammet DiskDrive (på CBCs kanal 2), der er landets mest lyttede program - og har endnu flere lyttere på den anden side af grænsen i de nordlige amerikanske stater. DiskDrive adskiller sig fra anden radio både i kraft af Gothes dybe bas og letflydende, altomfavnende kommentarer og ved det varierede musikvalg, spændende fra jazz, country til klassisk og blues. Ham kan man også møde på RadioDays.

Direktør Martin Riel fra Serious Radio Business vil stå for en workshop i radioreklame og den erfarne radiomand Gregory Whitehead som bl.a. laver ultra korte drama-stykker til kommercielle stationer i USA, vil afholde en session om, hvordan man giver kendte radioformer kunstigt åndedræt.

Hvad skaber den gode radioreportage? Med eksempler hentet fra arkiverne fortæller Claus Vittus (DR) om forskellige typer af reportage og giver anvisninger på, hvordan man selv kan blive bedre til at fortælle den gode historie i radioen.

Instruktøren Daniel Wedel har modtaget flere priser for sine radioudsendelser og er blevet kendt som en af de få, der i radioen arbejder med at bryde grænserne op imellem virkelighed og fiktion. I en session fortæller han om sine usædvanlige arbejdsmetoder og spiller bidder fra flere af sine stykker.

Derudover deltager – som tidligere omtalt på radionyt.com – bl.a. hollandske Endemol, Kurt Strand og Mogens Rokov.

Det koster 1.600 kr. – inkl. materiale og forplejning – at deltage i den to dage lange konference, der arrangeres af DR i samarbejde med KOMM og DJ. Tilmelding til konferencen kan ske på www.radiodays.dk


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version
  · Ingen ledige job netop nu  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram  · -