Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR indvier DAB sendenet i morgen
Onsdag 9. oktober 2002
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I morgen kl. 11 indvies det digitale radiosendenet, som med tiden forventes at afløse det snart 50 år gamle FM-system. Samtidigt bliver DRs "nye" 8 temakanaler officielt lanceret: DR Nyheder, DR Klassisk, Demokratikanalen, DR Rock, DR Soft, DR Jazz, DR Plus og Boogie Skum. Ifølge DRs Radiodirektør Leif Lønsmann (billedet) er der tale om en helt ny form for radio: ”Den digitale radio giver lytterne mulighed for i højere grad at vælge, hvad de vil høre, når de har lyst".
Folketinget bad i 1999 DR om at skubbe overgangen til Digital Radio - DAB - i gang. Siden har DR haft travlt med at etablere sendere og forberede de nye temakanaler. Den 10. oktober er knap 70 % af landet dækket af de nye sendere, og det er den grænse, DR har sat for at påbegynde officielle sendinger. Indtil nu er udsendelserne på DAB og dermed de 8 temakanler blevet betegnet som testudsendelser.

Det er DRs generaldirektør Christian S. Nissen, der foretager den officielle indvielse af DAB-nettet i Radiohuset og det sker samtidigt med, at DR er vært for en international World DAB-konference med deltagere fra mere end 25 nationer.

DR tilbyder 8 samtidige kanaler på DAB. Temaerne spænder fra nyheder, reportager og portrætter over jazz og klassisk musik til rock og popmusik.

Det giver flete valgmuligheder og mere frihed for lytterne, siger radiodirektør Lønsmann: "For eksempel behøver man ikke vente til klokken er hel for at høre Radioavisen. Med et tryk på en knap kan man høre den seneste Radioavis. Som jazzelsker behøver man ikke vente til fredag kl. 19 med at høre jazzaften. De bedste jazzprogrammer fra Danmark og Norden vil være tilstede i det digitale radiounivers hele døgnet. Det samme gælder oplysningsprogrammerne, klassisk musik og et par spændende tilbud til de unge lyttere”.

Som med anden ny teknologi er man imidlertid nødt til at skifte til en DAB radiomodtager for at kunne høre Digital Radio. En del nye DAB radioapparater er på vej til de danske butikker, skriver DR i en pressemeddelelse. Men DR venter, at det tager nogle år, inden alle danskerne er sprunget ind i den digitale radioverden: ”Ny teknik kommer langsommere end vi teknokrater tror. Det er 50 år siden at vi indførte FM, og der er stadig mange der hører mellembølge”, siger Leif Lønsmann, der dog ikke er i tvivl om, at den digitale radio har en fremtid. ”Når man først én gang har prøvet selv at bestemme, hvad man vil høre hvornår, giver man nødig magten tilbage til radiostationerne. Den digitale radio er et demokratisk fremskridt for lytterne, fordi de selv vælger. DRs opgave er at sørge for at der er noget godt at vælge imellem!”


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -