Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Men kan man stole på Gallup-tallene?
Torsdag 7. maj 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Radio Limfjord er en af de lokale radiostationer, der denne gang har valgt ikke at få målt stationens lyttertal af Gallup - i modsætning til de fleste andre store, lokale radiostationer. Økonomi- og salgschef Lars Wolf (billedet) siger til radionyt.com, at tallene simpelthen er for statistisk usikre.
Der er for kort tid siden kommet nye lyttertal for de lokale radiostationer, der er med i Gallup-målingerne. Nogle blev glade for de nye tal - mens andre fik travlt med at finde på undskyldninger for, at man har tabt lyttere.

Radio Limfjord plejer at være med i disse målinger - og plejer at klare sig rigtigt godt. Men hvorfor har den populære nordvestjyske radiostation denne gang valgt at springe over?

"Helt ærligt. Jeg er meget i tvivl, om man kan stole på tallene. For når man ved, som i vort tilfælde, at Gallup kun spørger 129 personer i vores område pr. kvartal (i 4 af de gamle kommuner) så mener jeg det er meget statistisk usikkert, at stole blindt på disse tal.
Man spørger kun 20 personer i vores primære område Morsø kommune og 35 personer i hele Thy - 'Thisted Kommune'," forklarer Lars Wolf.

I Lemvig er der 20 respondenter, 21 i Struer og derudover 33 helt oppe i Jammerbugt Kommune - som er taget med, for at komme lidt op i antal.

Der bliver også spurgt 75 personer i Skive (ikke talt med her i de 129), men Radio Limfjord kan kun høres dårligt her, så Limfjord har derfor valgt ikke at tælle dem med i den samlede måling.

Lars Wolf har sin tvivl om, hvorvidt det er næsten 100.000 kr. - som er prisen for at være med i Gallup-målingen - værd.

Lars Wolf mener, at det er en ommer, og foreslår, at man bør spørge mindst det dobbelte antal og helst det tredobbelte.

Han sender samtidig en hilsen til de - mindre - stationer, der iflg. Gallup målingen har mistet lyttere - siger "fat mod" til dem.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -