Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Folkets Radio skal tilbagebetale 150.000 kr.
Fredag 6. december 2002
Af Karsten Jensen
 
Radio og tv-nævnets Medie- og Tilskudssekrettariatet har netop afsluttet en sag om den københavnske lokalradio Folkets Radios regnskaber for 2000 og 2001 m.v., hvori det hedder at stationen skal tilbagebetale 150.000 kr. samt opfylde en række betingelser – ellers mister stationen sendetilladelsen.
Der er udarbejdet en detaljeret revisionsrapport og hovedkonklusionen er, at Folkets Radio har basisudgifter, der i væsentlig omfang overstiger Medie- og Tilskudssekretariatets basistilskud og kommunale tilskud. I rapporten konkluderes det, at Folkets Radios husleje udgør 85 pct. af basistilskuddet. Ved revisionen er bilag for 2001 gennemgået og der er dokumentation for afholdelse af udgifterne samt, at udgifterne vedrører den egentlige radiodrift. Dog er der konstateret lønudgifter, der overstiger den egentlig udbetalte løn.

Folkets Radio har i et vist omfang bogført udgifter som værende programudgifter, men disse udgifter var reelt uden indhold og har aldrig været afholdt, hedder det i rapporten.

Revisoren for Folkets Radio har ifølge rapporten ikke opfyldt Radio- og tv-nævnets revisionsinstruks, som er pålagt revisoren i maj 2000. Endvidere fortæller rapporten, at regnskabet for 2001 ikke er udført korrekt.

Radio- og tv-nævnets udtalelse siger, at Folkets Radio har forsøgt at skjule og bortforklare, at en del af forbruget af programtilskudsmidler ikke hvilede på reelle udgifter, men begrundede sig i interne posteringer uden reelt indhold, og at der var tale om udgifter, der aldrig blev afholdt.

Det konstateres, der ikke har været tale om - som dele af den afgående bestyrelse har hævdet - at nogle af tilskudsmidlerne blev ”stukket i egen lomme” eller, at der har været tale om, at nogle af midlerne er brugt til andet end egentlig radiodrift.

Ud fra rapportens opstilling af et reelt regnskab, er der tale om, at Folkets Radio nu skal tilbagebetale 150.000 til Radio- og tv-nævnet. Folkets Radio skal desuden indsende et foreløbigt regnskab for første halvdel af 2002 på det udbetalte programtilskud – et regnskab, der i øvrigt skal overholde Medie- og Tilskudssekretariatets skærpede revisionskrav til Folkets Radio. Overholder Folkets Radio ikke de opstillede krav vil Nævnet overveje inddragelse af stationens sendetilladelse.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -