Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sky Radio lever stadig ikke op til sendeplan
Tirsdag 16. september 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sky Radio fik tidligere i år sendetilladelse i Roskilde området - under foreningen Radio Upstairs - bl.a ved at love at sende 6-9 timers lokaljournalistiske programmer dagligt. Radio- og Tv Nævnet har slået fast at Sky ikke fik særbehandling, men Berlingske Tidende skriver i dag, at Sky Radio fortsat kun lever 50-60 pct. op til den lovede programplan. Radioen har nu fået ny frist 1. oktober, hvis sendetilladelsen skal bevares.
Sky Radio i Roskilde, der i sommer var på nippet til at få frataget sin sendetilladelse, får nu en ekstra chance til at bevise, at stationen kan levere varen.

Sagen er blevet rejst af Radio 2, der i en klage har godtgjort, at Sky Radio i Roskilde ikke lever op til den omfattende programplan med 6-9 timers lokaljournalistiske programmer dagligt, som lå til grund for sendetilladelsen. I stedet har Sky Radio i Roskilde generelt valgt at følge det velkendte Sky-koncept, skriver Berlingske videre.

Klagen fra Radio 2 er blevet afvist af Det centrale Radio- og Tv-nævn men man stiller dog krav om, at Sky Radio den 1. oktober 2003 og den 1. februar 2004 skal fremkomme med en status for, hvorledes radioen lever op til de kriterier om blandt andet lokalt stof, som nævnet lagde vægt på ved tildelingen af programtilladelsen.

Formand for det lokale nævn i Roskilde, Torben Jans, oplyser til Berlingske Tidende, at Sky Radio i en redegørelse fra 1. august til nævnet, har angivet at Sky leverer mellem 50-60 pct. af det, de havde stillet i udsigt af journalistisk stof.

Nævnsformanden erklærede i sommer, at hvis der blev "den mindste vaklen i geledderne", så kunne konsekvensen blive, at man ville trække sendetilladelsen tilbage. I dag siger Torben Jans, at man finder de 50-60 pct. "tilfredsstillende" lige nu, skriver avisen videre. Han står dog fast på, at Sky Radio skal op på det de lovede, men ser tiden an til den nye redegørelse 1. oktober.

Advokat Christian Scherfig fra advokatselskabet Lindh Stabel Horten, udtaler til Berlingske Tidende, at sagen eksemplificerer, at den nuværende nævnsstruktur ikke er hensigtsmæssig, da de lokale radionævn har så vide beføjelser til at foretage skøn, at man tillader, at medievirksomheder ikke leverer det, de har lovet, fra den dato, de har fået sendetilladelsen.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -