Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: Meningsløst at fastsætte dato for
lukning af FM-båndet

Fredag 22. maj 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Adm. direktør for Ofcom, Ed Richards, advarer nu mod, at der fastsættes en dato for lukning af de analoge FM-signaler i Storbritannien og Nordirland - så længe industrien ikke er klar til det. Det giver iflg. Richards ingen mening at fastsætte en dato "grebet ud af den blå luft", så længe der ingen plan er for, hvordan man når frem til datoen.
Ed Richards siger iflg. The Guardian, at der er behov for en plan, der viser, hvordan DAB kan blive en succes rent kommercielt.

"Man er nødt til at forholde sig til den underliggende økonomi først. Jeg kunne sagtent give en dato nu, men det er meningsløst uden en troværdig plan for at nå frem dertil," sagde Richards på Radio 3.0 radiokonferencen i London i går.

"Det giver ingen mening, at gøre noget, som lytterne vil betragte som en katastrofe. Det må nødvendigvis skulle ses som en god ting. Det er lakmusprøven," tilføjede Richards.

Han mener, at den kommercielle radiobranche må være i stand til at få en fornuftig forretning ud af DAB, før man seriøst kan tale om en lukning af FM.

En af de helt store problemer med DAB, er at det er rasende dyrt. Det koster betydeligt mere at sende et landsdækkende program på DAB end på FM.

RadioCentres adm. direktør Andrew Harrison sagde på Radio 3.0, at han anså det for meget muligt at DAB kan erstatte FM, hvis prisen på DAB kommer ned og dækningen op. Meget.

Richard Wheatly fra DAB-radiostationen Jazz FM var helt enig, og tilføjede at hvis ikke prisen på at sende DAB kan sættes ned, så vil mange aktører vælge at flytte til andre platforme - så som satellit og nettet.

For en anden landsdækkende DAB-station, Planet Rock, forholder det sig sådan, at sendeomkostninger skal sættes ned med 90 pct., hvis økonomien skal hænge sammen indenfor de næste 2-3 år.

Iflg. en foreløbig rapport fra den britiske kommunikationsminister Lord Carter, udgivet i januar måned, så skal en overgang fra FM til digital radio, først begynde når 50 pct. af al radiolytning sker digitalt. I første kvartal af 2009 skete 20.1 pct. af al radiolytning digitalt.

Rapporten fastslog også, at DAB-dækningen skal op og være mindst lige så god som FM-dækningen er i dag.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -