Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SLRTVs Bård Hornekær vil have en anden løsning fra kulturministeren
Onsdag 3. december 2003
Af Karsten Jensen
 
”Det er fuldstændig uacceptabelt, at Kulturminister Brian Mikkelsen vil ændre tilskudsreglerne til ikke-kommerciel lokal radio og tv så drastisk, som foreslået i ændringen til den nugældende bekendtgørelse. Især når det eneste formål angiveligt er at fratage den nazistiske Radio Oasen sit statstilskud.” siger Bård Hornekær, bestyrelsesformand for Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV-stationer, SLRTV.
”Hvis Kulturminister Brian Mikkelsen ønsker at fratage Radio Oasen statstilskuddet, må han finde en anden løsning”, lyder ordene kort og kontant fra Bård Hornekær, der fortsætter:

”Når Kulturministeren nu foreslår, at de lokale nævn i deres vurdering skal lægge vægt på, om de lokale stationer har en bred kontakt til lokalsamfundet, om de lever op til de lokale mediepolitiske intentioner, om de samarbejder med andre foreninger, om de har et stort medlemstal og om de har et stort lytter- eller seertal, så medfører det, at der i realiteten laves tilskudsregler, der kan benyttes efter forgodtbefindende (smagsdommeri). – Det er et brud med den sikring af ytringsfriheden, som er et fundamentalt princip i den nuværende lovgivning.

Det politiske grundlag for ændringer af lovgrundlaget for de lokale elektroniske medier i øvrigt bør i stedet være en dialog med udgangspunkt i den rapport, som Kulturministeriets Arbejdsgruppe netop har udarbejdet. Det skal i den forbindelse i øvrigt bemærkes, at Arbejdsgruppen ikke har behandlet problematikken med at give statstilskud til f.eks. nazistiske lokalstationer, og har derfor ikke konkluderet eller anbefalet noget tiltag i den forbindelse,” siger Bård Hornekær.

”Og det helt groteske i den foreslåede ændring af bekendtgørelsen er, at der nu skal udarbejdes ny vejledning, nye ansøgningsskemaer, ny behandling af ansøgningerne i de lokale nævn samt i Mediesekretariatet og i Radio og TV-Nævnet og endelig skal der igen sendes breve ud til samtlige ansøgere. – Kort sagt et unødvendigt spild af ressourcer og tid.

SLRTV anbefaler derfor, at Kulturministeren trækker sit forslag tilbage.” slutter Bård Hornekær,


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -