Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


SLRTV utilfredse over at handicap- og studentermedier får særstatus
Fredag 16. december 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Sammenslutningen af Lokale Radio- og Tv-stationer, SLRTV, der repræsenterer 100 ikke-kommercielle lokale radio- og tv-stationer, er stærkt fortørnede over, at Kulturministeriet nu vil tage særligt hensyn til handicap-tv og studenterradio og tv samt til højskoler, der laver medie-kurser. Dels fordi midlerne hertil tages fra den i forvejen reducerede pulje til ikke-kommerciel radio og tv og dels fordi kun højskoler kan få tilskud til kurser, mens SLRTV så må lukke sit uddannelsestilbud i Den Mobile Medieskole, der har fungeret i fem år. SLRTV kritiserer også det administrative koks der er opstået på det seneste og forestår at det aktuelle lovforslag helt tages af bordet.
SLRTV er særdeles forundrede over de nye foreslåede ændringer til lovforslag L38, og vender sig på det skarpeste mod ændringsforslagene og deres administrative konsekvenser.

SLRTV skriver i en henvendelse til Folketingets Kulturudvalg: "At der ud af den i forvejen reducerede pulje skal tages særligt hensyn til handicap-tv og studenterradio og –tv samt til højskoler der evt. laver medie-kurser er ganske enkelt dræbende for de resterende ikke-kommercielle radio- og tv-stationer".

SLRTV har i fem år drevet Den Mobile Medieskole, der har været et tilbud til SAMTLIGE ikke-kommercielle lokale radio og tv-stationer om undervisning på dét tidspunkt og i dét enme der passer den enkelte station bedst. Men fremover bliver det altså i stedet kun højskoler, der kan få uddannelsestilskud - og SLRTV må lukke Den Mobile Medieskole pga. L38.

Hvad angår tv for handicappede og studenter-medierne er SLRTV lige så uforstående overfor, hvorfor netop disse medier skal have en særstilling.

SLRTV skriver: "Generelt kan siges, at samtlige SLRTV’s medlemsstationer tilgodeser mediesvage grupper, herunder også handicappede og unge. Ved at favorisere de to nævnte stationstyper fordeler man så at sige kun elendighederne. De øvrige stationer kommer til at betale for denne favorisering. Det er for SLRTV helt uacceptabelt at bestemte stationer således favoriseres, fordi det skævvrider mediebilledet endnu mere end L38 i sin oprindelige form gjorde. De nævnte stationer findes primært kun i storbyerne og dermed risikeres, at mange af de ikke-kommercielle lokale stationer i mindre lokalsamfund må lukke pga. forrringet økonomi. Det giver ikke meget plads til hverken borgerinddragelse, styrkelse af det lokale demokrati og folkestyre for ikke at nævne noget så væsentligt som public service og public access".

SLRTV er også godt trætte af hele det administrative koks L38 har forårsaget: "Radio- og TV-Nævnet har, af tidsmæssige årsager, udmeldt efterhånden temmelig modsatrettede orienteringsbreve til de ikke-kommercielle lokale stationer. Bl.a i kvitteringsskrivelse af 29. september 2005 lovet, at alle ansøgere får svar på deres ansøgning inden udgangen af 2005, i brev af 15. november 2005 at annoncere en ny ansøgningsprocedure og runde med forventet svar i marts 2006. Samt at drifttilskuddet til den enkelte station i 2006 vil komme til at udgøre ca. 129.000,- per station – forudsat bestemte kriterier. Intet af det ovennævnte kommer til at holde stik. Derudover kommer så hele den administrative problematik omkring forlængelse af sendetilladelserne".

SLRTV anbefaler derfor, at L38 helt forkastes og at Folketinget tager den fornødne tid til at få et nyt medieforlig på plads i løbet af 2006. SLRTV mener, at det er rent lovsjusk, at denne tillægsaftale skal hastes igennem Folketinget på denne facon.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -