Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Dyrt at høre DR nyheder pr. telefon
Torsdag 7. august 2003
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Det er en dyr fornøjelse at ringe til DRs nye nyheds-telefon. 2,50 kr. er prisen - pr. minut. Et typisk opkald til 1830 for at høre nyheder, sport og vejrudsigt varer 8½ minut og koster dermed godt 21 kr. Skulle man ønske nyheder bare én gang hver dag i en måned bli-ver den månedlige regning på 650 kr. Endnu værre er det, hvis man ringer fra udlandet. En enkel opringning fra mobiltelefonen for at få nyheder derhjemme fra kan nemt løbe op i 68 kr. fra Sydeuropa - eller 238 kr. hvis man ringer fra Uganda.
Befinder man sig i udlandet er DR-nyhederne ganske let og ligetil at hente hjem. Man ringer blot på +45 70 11 18 30, og vælger om man vil høre nyheder, sport, vejret, børsnyheder eller nyheder på andre sprog. Nøjes man med nyheder, sport og vejret ta'r det snildt 8½ minut - og det er en dyr affære fra udlandet - selv om der ikke er overtaksering på, når man ringer fra udlandet.

Fra Sydeuropa er minuttaksten typisk mellem 6 og 10 kr. og et enkelt opkald for at få nyheder, sport og vejrudsigt koster dermed mellem 51 og 85 kr. Endnu værre ser det ud, hvis man holder ferie i Egypten (15-17 kr. i minuttet), hvis man er u-landsarbejder i Uganda (op til 28 kr/min) eller på rygsæksrejse i Peru (22-26 kr/min).

Et noget billigere alternativ for brugerne er derfor fortsat at bruge DRs kortbølgetjeneste, Radio Danmark, der med en lille og enkel transistorradio kan høres overalt på kloden - de fleste steder adskillige gange i døgnet.

Når der sker en overtaksering for opkald til 1830 i Danmark skyldes det iflg. nyhedsdirektør Lisbeth Knudsen, at der er tale om særligt formatterede nyheder, og dels at DR er nødt til at dække omkostningerne ved distributionen. "Det er altså ikke bare de samme nyheder man kan høre i radioen", forklarer Lisbeth Knudsen.

Og når der ikke er overtaksering for opkald fra udlandet, skyldes det, at det ikke er teknisk muligt.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -