Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Sverige: Samarbejde satser på DAB
Onsdag 5. oktober 2005
Af Stig Hartvig Nielsen
 
I samarbejde med Sveriges største messe for homeentertainment - 'Digital Home' - der finder sted i Stockholm den 6. - 9. oktober gennemfører MTG Radio, SBS Radio, SR, Svensk DABForum og Teracom et branchesamarbejde for igen at vise, at branchen principielt er enige om digital radio.
Iflg. brancheorganisationen Svensk DABForum, der har til formål at fremme indførelsen af DAB i Sverige, vil SR, MTG og SBS samlet informere på messen om DAB under sloganet: 'Snart får hele Sverige digital radio'.

Samtidigt får svenske DAB-lyttere mulighed for - frem til den 17. oktober - at lytte til seks forskellige kommercielle stationer på DAB i Stockholmsområdet. MTG Radio sender RIX FM, NRJ og Bandit mens SBS Radio sender Mix Megapol, Studio 107.5 og The Voice. Derudover sendes nærradioradiostationen Radio Sydväst. I forvejen sender SR seks radiokanaler på en DAB multiplex: P3 Star, SR Minnen, SR Klassiskt, SR Sverige, SR Sisuradio og SR X.

Formand for Svensk DABForum Christer Jungeryd udtaler, at man er klar til allerede i første etape, at kunne tilbyde DAB til cirka 85 pct. af den svenske befolkning. "Det eneste der mangler, er det regelgrundlag som regeringen endnu ikke har lagt frem. Det er mærkeligt, at vi godt 1½ år efter at Digitalradiokommittén præsenterede sit unikt bredt funderede forslag, fortsat ikke har set noget forslag fra regeringen om digital radio", siger Christer Jungeryd.

I morgen torsdag gennemføres en paneldiskussion om digital radio på 'Digital Home'. Diskussionen indledes af Katja Markuslund fra Danmark.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -