Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Frankrig: Tidsplan for indførelse af
digital radio vedtaget

Tirsdag 24. marts 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Frankrig har nu besluttet, at fra september 2012 er det et krav, at alle nye radiomodtagere der sælges i landet, SKAL kunne modtage den digitale platform: DMB. Bilradioer er dog undtaget indtil 2013.

Digital radio har fået et sandt 'boost' fra den franske regering. I en ny lovgivning er der fastlagt en konkret tidsplan for introduktionen af digital radio - eller 'Radio Numérique Terrestre (RNT)' - som jordbaseret digital radio kaldes i Frankrig. Sendestandarden hedder T-DMB, og er forskellig fra DAB og DAB+, men dog en del af Eureka-147 familien. DMB og DAB+ er nye digitale standarder - i modsætning til DAB, der er en digital standard fra 1980'erne.

Af den nye lovgivning fremgår det:

Fra 1. september 2010 skal alle radiomodtagere, der kan vise multimedia indhold, være i stand til at modtage DMB. Bilradioer undtaget.

Fra 1. september 2012 skal alle nye radiomodtagere, være i stand til at modtage DMB-lyd og multimedia signaler. Igen vil bilradioer være undtaget.

Fra 1. september 2012 skal alle nye radiomodtagere - inkl. bilradioer - være i stand til at modtage DMB-lyd og multimedia signaler.

Forud for vedtagelsen af den nye lovgivning udtalte parlamentsmedlem Patrice Martin-Lalande, at radio ikke kan fortsætte med at være det eneste medie, der er analogt. Han sagde, at der er tre fordele ved at skifte til digital radio: 1) bedre dækning, 2) bedre kvalitet og 3) udvikling af den franske digitale industri.

Det ventes, at der allerede i april måned vil blive offentliggjort en liste over sendetilladelser og at en plan for overgangen til digital radio vil blive klar til juni. Planen vil bl.a. indeholde detaljer om, hvordan den fulde dækning af hele Frankrig skal opnås.

Der er ikke taget stilling til om FM-båndet skal lukkes - selvom årstallet 2020 er blevet nævnt i debatten. En del nærradioer og lokale radiostationer er bekymrede ved omkostningerne til et skift til digital radio og disse stationer ventes at fortsætte analogt på FM-båndet.



Man kan læse mere om DMB her:
http://www.worlddab.org/technology
http://www.digitalradiotech.co.uk/dab/t-dmb_vs_dab+.htm


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -