Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


TV 2 Radio fremstår som rådvild - utroværdigheden lurer lige om hjørnet
Fredag 29. juni 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En af Danmarks førende medieforskere og radioeksperter, Per Jauert fra Århus Universitet, er meget forundret over, at en professionel organisation som TV 2 Radio er løbet ind i så store vanskeligheder med at få en stærk og slagkraftig morgenflade. TV 2 Radio skifter nu igen mandag morgenhold, og når et nyt morgenhold går i luften primo august, vil man på kun et halvt år have haft fire forskellige morgenhold. "TV 2 Radio kommer til at fremstå som rådvild", siger Per Jauer til radionyt.com. Og så advarer han i øvrigt mod at tro, at Lars Hjortshøj ene mand vil kunne redde hele TV 2 Radio, og sår tvivl om Hjortshøj bare sådan kan gentage successen fra Radio 100FM.
Per Jauert slår fast, at det er en grundregel i radiobranchen, at morgenfladen er et af de vigtigste midler til at skabe kanalidentitet og kanalloyalitet.

Det er ikke just lykkedes for TV 2 Radio. Nu skifter morgenradioen igen bemanding, når Morten Mauritson og Mikkel Herforth formodentligt fra mandag skal lave morgenradio alle hverdage fra kl. 7. Det er i hvert fald meldingen i 'Morgensamling' fredag morgen. Torsdag aften understregede TV 2 Radio's adm. direktør Jens Rohde ellers overfor radionyt.com, at der i sommerferien kun kommer én vært på: "Sommerferieblus betyder, at vi har een vært på om morgenen hele juli måned".

"TV 2 Radio kommer til at fremstå som rådvild. Utroværdigheden lurer lige om hjørnet, når ledelsen den ene gang efter den anden må stå frem og sige: "Ja, den her konstellation virker heller ikke, men om nogle måneder bliver det bedre, for så kommer Lars Hjortshøj". Det virker ikke troværdigt og højner ikke omdømmet, hverken hos lyttere eller annoncører", siger Per Jauert.

Og så tror Per Jauert ikke på, at Lars Hjortshøj ene mand fra august måned vil kunne redde hele TV 2 Radio og få lyttertallene til at bevæge sig op på det nødvendige niveau.

"Og det håber jeg heller ikke, at TV 2 radio gør", siger Per Jauert. "Vel var Lars Hjortshøj - med rette - en populær mand på Radio 100 FM - men kan en sådan succes gentages uden videre? TV 2 Radio og andre skal passe på ikke at slide for meget på efterhånden
over eksponerede studieværter. Den relative succes/fiasko med Casper
Christensens eftermiddagsprogram burde mane til eftertanke", konkluderer Per Jauert.

Per Jauert er i øvrigt også ude med riven overfor branchen som helhed. Han mener, at der generelt bliver investeret alt for lidt i den programmæssige kvalitetsudvikling i dansk kommerciel radio. "Der er alt for få overraskelsesmomenter og nyskabelser i programmerne", slutter Per Jauert.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -