Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: BBCs nye kanaler i modvind
Mandag 13. august 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Kommercielle radio- og tv-stationer i Storbritannien og Nordirland raser over BBCs planer om at starte nye digitale radio- og tv-kanaler. En 33 årig iværk-sætter fra Manchester, der har sat mange penge i to radiostationer for asia-tere, risikerer nu at blive kvalt af BBCs nye asiatiske radiokanal.
Shujat Ali, 33, og hans bror har sat mange penge i radiostationen Asian Sound i Manchester. De startede i 1995 og ejer nu to mellembølgestationer i Manchester området – og er på vej til at starte endnu en station i London. De to opererer på en gennemreguleret område, hvor der bliver slået ned på selv den mindste afvigelse fra sendetilladelsen.

Nu er BBC – der ikke arbejder under de samme stramme regler som de kommercielle stationer - på vej med en ny landsdækkende, digital radiokanal for asiatere og stationer som Asian Sound vil dermed med et slag blive ramt af en massiv konkurrence.

Shujat Ali er meget bekymret for den nye situation og siger til The Telegraph, at BBCs nye kanal vil "kvæle os". Han mener at BBC er 25 år for sent på banen.

BBC planlægger at starte 4 nye tv-kanaler og 5 nye radio-kanaler, der alle skal sendes digitalt. Man budgetterer med 300 mio. pund (godt 3.6 mia. kr.) til de nye kanaler – penge der udelukkende skal findes ved at beskære BBCs andre aktiviteter.

BBCs planer er mødt med voldsom modstand fra både kommercielle radio og tv-stationer, og har givet anledning til at der nu i stigende grad sættes spørgsmålstegn ved BBC og berettigelsen af en så stærk Public Service station som BBC. I debatten fremføres synspunkter om, at der ikke er noget Public Service-mæssigt grundlag for at starte nye kanaler, og at BBC i stedet for at ekspandere burde gøre det modsatte og trække sig ud fra områder, der varetages af kommercielle aktører; musikkanalen BBC Radio One kunne f.eks. privatiseres. På længere sigt er det i det hele taget tvivlsomt, om der er behov for at staten skal drive en radio- og tv-kanal, skriver The Telegraph i dag mandag.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -