Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Tilbud til studerende i Århus
Søndag 14. september 2003
Af Thomas Nielsen
 
På Århus Studenterradio håber man, at en stor del af de mange nye studerende på byens videregående uddannelsessteder vil kaste deres interesse på radiomediet. Stationen flytter efter nytår ind i et nyindrettet studenterhus.
Århus Stiftstidende beskriver i en artikel dagligdagen på stationen, hvis primære målgruppe er byens mange tusinde studerende. Men radioen sigter, med musik-, kulturelle tema- og livsstilsprogrammer med en lokal profil, at nå ud til alle århusianere under 35 år, som interesserer sig for byens kulturelle puls.

Et kuld nye studerende har netop taget hul på studierne ved Aarhus Universitet, og stationslederen, 23-årige Henrik Hedegaard, håber, at der blandt dem er nogle med appetit på at lave radio:

- I mit tilfælde gik der et år, fra jeg hørte om Århus Studenterradio, til jeg fik mig taget sammen til at stikke hovedet indenfor på redaktionen. Det lød vildt spændende, og siden er jeg blevet hængende, siger Henrik Hedegaard, som studerer informationsvidenskab til daglig.

De mange frivillige får kurser i hvordan man laver radio, og via morgenprogrammet sluses de, efterhånden som de bliver garvede, over på aftenfladen, hvor nogle af dem får deres helt eget program.

- Vi er samtidig et slags talerør for universitetet i den forstand, at vi for eksempel oplyser om arrangementer, gæsteforelæsninger og præsenterer nye lektorer og forskningsområder, siger Henrik Hedegaard til avisen.

Århus Studenterradio har holdt sig i æteren med frivillig arbejdskraft i syv år, og er ligesom landets øvrige græsrodsradioer økonomisk afhængig af tilskud fra Kulturministeriet. Årsbudgettet på 170.000 kroner går primært til at dække udgifterne til Koda og Gramex, og til at betale TDC for brug af sendenettet.

Studenterradioen sender på 98.7 MHz. hver morgen kl. 05.00 - 09.00, og hver aften kl. 17.00 - 20.00, undtagen onsdag. Stationen sender timenyheder, produceret af studerende fra Journalisthøjskolen.

Efter nytår flytter radioen fra Trøjborg til et nyt studenterhus i Toldboden på havnen.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -