Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


DR fyrer 40 chefer
Onsdag 18. november 2009
Af Stig Hartvig Nielsen
 
En omstrukturering af DRs ledelse betyder at 40 chefstillinger nedlægges. Blandt de fyrede er produktionsdirektør Mette Bock. Også Suzanne Moll er blevet fyret; hun nåede kun at være ansat i 17 dage. De øvrige DR-chefer skal nu søge deres egne stillinger. Kilder med indgående kendskab til DR vurderer overfor Berlingske Business, at omstruktureringen betyder at DRs bestyrelse og formand Michael Christiansen øger sin magt. Det afviser formanden imidlertid og påpeger, at det er generaldirektør Plummer, der nu får mere magt. Helt fast ligger det dog, at Plummers næstkommanderende, Lars Grarup, degraderes - og nu ikke længere skal deltage i bestyrelsesmøder og samtidig rykker et hak ned i hierarkiet.
B.T.s tidligere redaktør og tidligere chef for TV 2 Radio, Suzanne Moll, nåede kun at være ansat 17 dage i DR, inden hun blev bedt om at rydde sit skrivebord. Hun blev ansat den 1. november som underdirektør i DR Programproduktion med ansvar for strategi. Det skriver Berlingske Business.

Beslutningen om omorganiseringen blev truffet af DRs bestyrelse tirsdag aften og i dag onsdag fik alle medarbejdere besked om de store ændringer.

Fra nytår får DR fire nye direktørområder: DR Nyheder, DR Oplysning, DR Kultur og DR Danmark.

Derudover skal mediedirektøren fokusere på det programstrategiske med ansvaret for DRs kanaler.

Bestyrelsesformand Michael Christiansen udtaler: "DR Byen står færdig, der er styr på økonomien, og nu kan vi samle alle vore kræfter om yderligere styrkelse af programproduktionen i de kommende år. Jeg er overbevist om, at den nye struktur vil sikre dette."

Antallet af chefer i DR bliver nedbragt med 40 stillinger. Det svarer til godt 20 procent af cheferne. I stedet vil bestyrelsen bruge pengene på programmer, skriver Berlingske Business videre.

De fire direktører for hhv. DR Nyheder, DR Oplysning, DR Kultur og DR Danmark bliver faste medlemmer af DRs direktion. Indtil videre vil DRs nyhedschef Ulrik Haagerup blive konstitueret som direktør for DR Nyheder, mens divisionschef for DR Jylland, Inger Bach, bliver konstitueret som direktør for DR Danmark. DRs generaldirektør, Kenneth Plummer, vil selv stå i spidsen for DR Oplysning og DR Kultur, indtil bestyrelsen har ansat nye direktører til disse to områder.

Alle fire direktører vil være på plads til nytår, meddeler DR.

Michael Christiansen understreger, at den store rokade og de mange afskedigelser skal ses som en styrkelse af Kenneth Plummers rolle.

"Der kommer markant kraftigere beføjelser til generaldirektøren, og hans strategiske opgave bliver styrket. Rokaden om omstruktureringen betyder ikke noget for bestyrelsens rolle i forhold til organisationen i DR," siger han til Berlingske Business.



Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -