Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


UK: BBC bekræfter markante planer
Onsdag 3. marts 2010
Af Stig Hartvig Nielsen
 
BBC har bekræftet, at man planlægger at lukke de to landsdækkende DAB-kanaler BBC 6Music og BBC Asian Network fra udgangen af 2011. Samtidigt skal BBC Radio 7 ændre format og skifte navn til 'BBC Radio 4 Extra'. I det hele taget skal BBC fremover markant adskille sig fra de kommercielle stationer.
BBC vil undersøge, om nogle af de mest markante programmer på 6Music kan flyttes til andre BBC-kanaler.

Gennemsnitsalderen på BBC 6Musics lyttere er 37 år, og kanalen konkurrerer dermed direkte om lytterne i den kommercielt interessante aldersgruppe. Hvis 6Music lukkes og BBC Radio 1 og 2 ændrer fokus, så vil man anerkende, at kommerciel radio skal føre en ledende rolle i at servicere de 30-50 årige med populær-musik. Sådan lyder de nye toner fra BBC's ledelse.

BBC's ledelse advarer om, at BBC Radio 1 er nødt til arbejde hårdt for at sikre, at kanalen fortsat adskiller sig fra de kommercielle stationer. Det indebærer bl.a. mere nyt musik og mere live musik.

Tale-kanalen BBC Radio 7, der sendes på DAB, er BBC's mest succesfulde digitale kanal. Den skal styrkes ved fremover at tilbyde mere unikt indhold, og sammenhængen med BBC Radio 4 skal øges. Det vil bl.a. ske ved at kanalens navn ændres til 'Radio 4 Extra'.

Endelig lægger BBC op til, at selskabets regionalradioer skal have forbedret både kvalitet og originalitet. Sendetiden udenfor prime time skal networkes for at frigøre midler til denne styrkelse. Bl.a. skal der satses mere på lokale nyheder i morgenfladen, formiddag og sidst på eftermiddagen ('drivetime').

Musikken på de regionale stationer skal ændres således, at ny og nyere hitlistemusik ikke udgør mere end 15 pct. af al musikken.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -