Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Venstre's Kasper Kryger vil give radioer samme betingelser som aviser
Onsdag 14. november 2001
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Der er lagt op til en revolution af de helt store på radioområdet, hvis der efter valget den 20. kommer en borgerlig regering og hvis dens mediepolitik kommer til at ligne Sky Radio direktør og kandidat for Venstre, Kasper Krygers udspil. Kryger vil indføre en totalliberalisering af det danske radiomarked der indenfor 5-7 år næsten vil kunne tidoble reklameomsætningen til 1.3 mia. kr.
Danmark har i årtier på radioområdet været et af de mest regulerede lande i den frie verden – og det har været helt uanset om landet har haft en borgerlig eller socialdemokratiske regering. Det har krævet det helt store forstørrelsesglas for at se forskel på mediepolitikken - hvad enten den ansvarlige minister for radioområdet har heddet Lise Østergaard (S), Mini Stilling Jacobsen (CD), H.P. Clausen (Kons.), Torben Rechendorff (Kons), Jytte Hilden (S), Ebbe Lundgaard (RV) eller Elsebeth Gerner Nielsen (RV). Men dét lægges der nu op til et markant brud med.

Kandidat for Venstre i Østre Storkreds og til daglig direktør for Sky Radio i Danmark, Kasper Kryger, siger i dag til dagbladet Børsen, at en ny borgerlig regering efter valget den 20. november vil starte med at frigive sendestyrken, således at alle lokale radiostationer må sende med så meget de kan eller vil – blot de ikke forstyrrer andre radiostationer. Og dernæst vil en borgerlig regering iværksætte en total omlægning af FM båndet, således at der skabes plads til mellem 20 og 25 landsdækkende FM kanaler, der skal sælges til højestbydende.

Kryger vil også fjerne restriktionerne i lovgivningen vedr. ejerskabsforhold og programindhold. Lokalradionævnene skal nedlægges og forbudet mod networking skal afskaffes. Dermed vil de lokale radiostationer få samme frie forhold som den trykte presse.

”I dag udgør det samlede radiomarked i Danmark 150 mio. kr. Vores liberalisering kan indenfor de næste 5-7 år bringe tallet op på 1.3 mia. kr. i faste priser”, siger Kasper Kryger.

Telestyrelsen afviser iflg. Børsen Krygers planer, og siger at frekvensplanen ikke kan ændres uden at det får konsekvenser for lufttrafik, andre radiostationer og nabolandene.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -