Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Teknisk koks i DR skyldes ikke besparelser
Tirsdag 21. august 2007
Af Stig Hartvig Nielsen
 
De tiltagende problemer med teknik og afvikling i DR's radiokanaler skyldes slet ikke den voldsomme reduktion i antallet af teknikere i DR eller andre besparelser. Overfor dagbladet Arbejderen udtaler chef for DR Distribution, Karen Marie Zeuthen, i dag, at fejlene intet har at gøre med DR's aktuelle spareplaner. De får nemlig først effekt fra 2008. Fejlene hænger i stedet sammen med flytningen til DR-Byen. Men de fire lytter- og seerorganisationer er bekymrede.
Overlappende jingler, afspilning af forkerte indslag eller indslag der slet ikke kommer på, telefoner der ikke virker, lange pauser osv. osv. Der er snart ikke en udsendelse i DR, der ikke er præget af tekniske problemer.

Bestyrelsen for de fire lytter- og seerorganisationers samarbejdsforum, SLS, er bekymrede for situationen, som man mener, skyldes de massive besparelser i DR.

Preben Sørensen peger overfor Arbejderen bl.a. på 'P1 Morgen', 'Morgenandagterne' og ikke mindst Radioaviserne, der præges af mange fejl og betjeningsforstyrrelser.

Men fra DR lyder det, at besparelserne på teknikområdet slet ikke er slået igennem endnu. Karen Marie Zeuthen beklager de tekniske problemer, men forklarer dem med indkøringsproblemer i forbindelse med DR's flytning til DR-Byen og overgangen til nye afviklingssystemer.

Karen Marie Zeuthen siger videre, at der også i forbindelse med udflytningen til DR-Byen i Ørestaden, er sket en betydelig omlægning af sendenettet, som også har været kilde til fejl. Dette arbejde vil dog være afsluttet i begyndelsen af næste måned.

Der er nu etableret en tværgående specialistgruppe, der skal styrke den daglige drift og udsendelsesvirksomhed i DR, og sikre at selvkørværterne får optimal brugerstøtte - samt en taskforce, hvor teknikerne og programmedarbejderne sammen arbejder på at afdække og løse de tekniske problemer.


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -