Radionyt.comRadionyt.com
Radionyt.com

RSS


banner
banner banner
banner banner
banner banner
banner

banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner
banner

 


Maria Rørbye Rønn - ny generaldirektør
Søndag 6. februar 2011
Af Stig Hartvig Nielsen
 
Opdateret. DRs bestyrelse har valgt at ansætte den konstituerede generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, som ny permanent chef for Danmarks største medievirksomhed, erfarer Jyllands-Posten og Berlingske Tidende.

Maria Rørbye Rønn er 47 år, uddannet jurist og advokat. Hun kom til DR i 1995, hvor hun blev ansat i det daværende DR Ophavsret. Hun var i perioden 2001-2007 chef for DR Jura.

Den 1. januar 2008 blev Maria Rørbye Rønn underdirektør for DRs juridiske og politiske sekretariat, og har siden 1. januar 2010 været direktør for DR Jura Politik Strategi, der er generaldirektørens sekretariat. I oktober 2010 afløste hun Kenneth Plummer, der måtte gå som følge af belastende udtalelser til forfatteren Kurt Lassen

Maria Rørbye Rønn anses for at være en stærk administratortype, der ikke vakler, når der skal træffes beslutninger, og hun har i sin tid som konstitueret generaldirektør imponeret bestyrelsen og i særdeleshed formand Michael Christiansen. Det skriver epn.dk

Ifølge Berlingskes oplysninger stod valget - i sidste ende - mellem Maria Rørbye Rønn og DRs kulturdirektør Morten Hesseldahl. Især DR-bestyrelsens næstformand, forfatter Ole Hyltoft , der er udpeget til bestyrelsen af Dansk Folkeparti, har angiveligt kæmpet hårdt for, at generaldirektørjobbet skulle gå til Morten Hesseldah.

Maria Rørbye Rønn er gift og har to børn.




Foto: DRs nye generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, har været konstitueret i stillingen siden oktober 2010. (Fotograf: Agnete Schlichtkrull)


Funktioner
Din kommentar
Printervenlig version




  · Ingen ledige job netop nu



  · 2011
  · 2010
  · 2009
  · 2008
  · 2007
  · 2006
  · 2005
  · 2004
  · 2003
  · 2002
  · 2001



  · Nye tilbud for døve
  · TV 2 får ny formand
  · TV 2 med stort overskud
  · 'Badehotellet' får endnu en sæson
  · DR fejrer kronprins Frederiks 50 års dag
  · Nyt boligprogram på TV 2 Fri
  · Regeringen og DF vil skære DR med 20 procent og afskaffe licensen
  · Palle Kjærulff-Schmidt er død
  · Ny sæson af 'Hjem til gården' på TV 2
  · Felix Smith vært på nyt TV 2-haveprogram



  · -